OTVOREN NOVI DOM KULTURE: Ilinski dani u Aleksandrovu

B. G.

03. 08. 2024. u 09:00

Značajnim sredstvima koje je izdvojila Pokrajinska izgrađen je nivi Dom kulture u mestu Aleksandrovo, u opštini Nova Crnja, koji je u okviru tradicionalne manifestacije Ilinaki dani, otvoren, prigodnim programom i promocijom knjige dr Milana Micića, koji je dugi niz godina predavao istoriju u školi u Aleksandrovu.

ОТВОРЕН НОВИ ДОМ КУЛТУРЕ: Илински дани у Александрову

foto: Palas radio

– Emotivno sam vezan za ovaj kraj, što nije samo predmet mog naučnog inetresovanja, nego i književnih dela, a istorijaki izvor za moja naučna dela bili su arhivska građa, crkveni letopisi, matične knjige i štampa, a za poeziju srce i duša – naglasio je dr Micić.

Otvaranju je prisustvovala i Snežana Janković, pomoćnica pokrajinskog sekretara za kulturu, u Sektoru za savremeno stvaralaštvo.

– Pokrajinska vlada je izdvojila značajna sredstva za izgradnju Doma kulture, preproznajući njegov značaj za ovo selo i razvitak kulturnog života u Aleksandrovu - istakla je Snežana Janković.

Na platou ispred Mesne zajednice u Aleksandrovu položeni su venci i cveće u znak sećanja na 2. avgust 1944. godine, uz Etno bazar udruženja žena Livađanke iz ovog sela, priredbu učenika osnovne škole, izložbu automobilu, šehovski turnir, takmičenje u gađanju glinenih golubova i koncerte Osvajača i Mie Borisavljević.

-   Uspeli smo završimo Dom kulture u Aleksandrovu, multifunkcionalni objekat, koji će služiti za proslave i koncerte, ali i udruženjima i raznim sekcijama. Sledeći projekat je osnovna škola, kao i manifestacioni trg u ovom mestu - poručio je Dragan Daničić, predsednik Opštine Nova Crnja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

U TOKU JE AKCIJA POD KODNIM IMENOM PAD ZIDA - CILJ RUŠENJE VUČIĆA: U svemu učestvuje vrh SPS i Nova DSS (FOTO)