SKORICA, PRIČE I RODOSLOVI: Promovisana knjiga u organizaciji Skoričkog kulturnog kruga (FOTO)

Z. R.

05. 08. 2024. u 10:02

PRED prepunom salom Doma kulture u Skorici, kod Ražnja, kroz saradnju Skoričkog kulturnog kruga (SkoKK) i paraćinskog Književnog kluba „Mirko Banjević“, promovisana je kljiga „Skorica – priče i rodoslovi“, uz puno pijeteta prema pisanoj reči preminulog autora Životija Popovića.

СКОРИЦА, ПРИЧЕ И РОДОСЛОВИ: Промовисана књига у организацији Скоричког културног круга  (ФОТО)

Foto: Fejsbuk/KK Mirko Banjević

Beseda koju je profesor dr Predrag Jašović kazivao dugo će ostati u sećanju publike, a  pored Jašovića, veliki aplauz je dobila i profesorka Snežana Tanić. Posle čitanja biografije autora, ona je nadahnuto govorila o njegovom delu, kažu učesnici ovog događaja iz KK „Mirko Banjević“.

Da selo Skorica ima mlade naraštaje i budućnost  dokazuju mladi umetnici poput Ane Milutinović, studenta slikarstva i Marka Miletića,  takođe studenta. On je na klaviru izveo  delo poznatog španskog kompozitora i pijaniste Isaka Albeniza.

Foto: Fejsbuk/KK Mirko Banjević

Dva književna kluba, skorički i paraćinski, sarađuju već više decenija, još iz vremena dok je predsednik KK "Mirko Banjević" bio Skoričanin, profesor Tomislav Đokić.

On je napisao i recenziju za prvi tom knjige „Skorica - jedna priča“, kao dobar poznavalac skoričkog mentaliteta i života u njemu. Drugu knjigu kao recenzent potpisao je Jašović, objedinivši tako ovo književno delo u celinu.

..

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZA KULISA: Šta je sve Novak Đoković radio u Parizu pre osvajanja zlatne medalje - neviđene fotografije