OBNOVLJENI SVI PUTEVI KOJI VODE U LESKOVAC: Ulaganje države i lokalne samouprave vredno više od milijardu i po dinara

Игор Митић
Igor Mitić

05. 08. 2024. u 14:11

Radovima na rekonstrukciji Ulice Rade Žunić, kao delu državnog puta na pravcu Leskovac - Bojnik, grad na Veternici završava višegodišnja ulaganja u obnovu saobraćajnica koje ga povezuju sa svim okolnim mestima odnosno lokalnim samoupravama.

ОБНОВЉЕНИ СВИ ПУТЕВИ КОЈИ ВОДЕ У ЛЕСКОВАЦ: Улагање државе и локалне самоуправе вредно више од милијарду и по динара

foto: GU Leskovac

Da bio ovaj cilj bio ostvaren iz državnog i budžeta lokalne samouprave investirano je više od 1,5 milijardi dinara, a radovi u Ulici Rade Žunić, započeti krajem prošle godine, koštaju 183 miliona.

- Rekonstruiše se 1,6 kilometara puta. Profil saobraćajnice iznosi 15 metara, sa sedam metara kolovoza, razdelnim pojasom, biciklističkim i pešačkim stazama. Ugrađen je habajući sloj asfalta na deonici od oko 700 metara, a radovi se nastavljaju tako da neće dolaziti do prekida saobraćaja – naglasila je Ljiljana Mihajlović, izvršni direktor Sektora za izgradnju leskovačkog JP „Urbanizam i izgradnja“.

foto: GU Leskovac

Gradonačelnik Goran Cvetanović podseća da je Leskovac rekonstruisao i Prvomajsku ulicu, koja se nastavlja na ovaj putni pravac, dok je u Ulici Rade Žunić, u fazi pripreme njene rekonstrukcije, promenjena kompletna vodovodna mreža i ulična rasveta.

- Uspešno smo okončali projekte obnove puteva iz pravca Vlasotinca, Lebana i Bogojevca. U te radove je uloženo 282, 176,6 odnosno 56,5 miliona dinara. Modernom saobraćajnicom povezali smo Leskovac sa Vučjem i Brestovcem, u šta je uloženo oko 520, dok je investicijom 320 miliona dinara proširen Bulevar Nikole Pašića, kao deo obilaznice oko grada – istakao je Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

On je naglasio da se radi o kapitalnim projektima, koji su realizovani uz značajnu podršku države i dobrom saradnjom sa JP „Putevi Srbije“. Takva saradnja očekuje se i oko planirane izgradnje kružnih tokova na raskrsnici „Tri šešira“, kao i na ulazu u naselje Ančiki, umesto nadvožnjaka koji godinama važi za „crnu tačku“ u saobraćaju.

Leskovac iz sopstvenog budžeta, uporedo sa kapitalnim investicijama, kontinuirano ulaže i u izgradnju i obnovu lokalnih puteva. Tako su nedavno završeni radovi na izgradnji puta u grdeličkom selu Oraovica. Izgrađen je skoro kilometar saobraćajnice čija je vrednost nešto veća od sedam miliona dinara.

REDOVNO ODRŽAVANjE PUTEVA

Ove godine za redovno održavanje ulica, opštinskih i pojedinih nekategorisanih puteva izdvojio 60 miliona dinara. U okviru ovog programa završeni su radovi na saniranju kolovoza mosta u Zalužnju, dok su ranije počele aktivnosti na krpljenju udarnih rupa, kao i presvlačenje pojedinih manjih deonica na teritoriji grada. Presvučene su deonice na putu ka Pašinoj česmi, kroz Guberevac i Razgojnu i na saobraćajnici koja povezuje Donju i Gornju Lakošnicu, dok su nadležni najavili obnovu deonica na putu Zlokućane – Jašunja, u Brestovcu, na putevima za Smrdan i Žabljane i ulaza u naselje Veličkovci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SAD DALE OPŠTI BLAGOSLOV: Ovako je Miroslav Lazanski pisao o Oluji