GLUMAČKIM LEGENDAMA U ČAST: Tradicionalni „Dani Bate Stojkovića“ u Vrnjačkoj Banji

G. ĆIROVIĆ

06. 08. 2024. u 12:49

TRADICIONALNI, 14. po redu „Dani Bate Stojkovića“ biće održani od 9. do 11. avgusta u Vrnjačkoj Banji, varošici podno Goča u kojoj je ovaj velikan jugoslovenskog i srpskog glumišta bio čest i rado viđen gost.

ГЛУМАЧКИМ ЛЕГЕНДАМА У ЧАСТ: Традиционални „Дани Бате Стојковића“ у Врњачкој Бањи

G.Šljivić

Centralna manifestacija i ove godine predviđena je za 9. avgust u glumačkom „Parku sećanja“ u kojem su simbolično posađena stabla različitog drveća posvećena našim preminulim glumačkim velikanima. Upravo na tom mestu, uz evociranje uspomena na legendarnog Batu, prigodnu svečanost i program, biće zasađena mlada stabla za legendarne Žarka Lauševića i Milivoja Živanovića.

- Zasadićemo japansku trešnju za Lauševića, a za Živanovića jablan. Tako će se oni pridružiti našim preminulim glumcima Draganu Nikoliću, Mileni Dravić, Danilu Bati Stojkoviću, Nebojši Glogovcu, Marku Nikoliću, Voji Miriću, Petru Kralju, Bati Živojinoviću, Ljubiši Samardžiću, Pavlu Vujisiću, Marinku Madžgalju, Miodragu Petroviću Čkalji, Miloradu Mandiću Mandi i Zoranu Radmiloviću u čiju smo čast minulih godina sadili drveće – kaže Nikola Džamić, inicijator i osnivač ove manifestacije koja se održava uoči Festivala filmskog scenarija u prestonici srpskog turizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato