ZANIMLJIV PROGRAM NA AKTUELNOJ MANIFESTACIJI U NOVOM SADU: Predstava o prevazilaženju granica u vreme korone

Z. G.

06. 08. 2024. u 13:11

POZORIŠNA predstava „Mesto dobre radnice“, autorske ekipe koju čine Milena Minja Bogavac, Frosina Dimovska, Ista Stepanov i Dunja Crnjanski, biće izvedena u Novom Sadu u četvrtak, 8. avgusta, u 21 sat, u okviru programa „Leto na Trgu galerija 2024“.

ЗАНИМЉИВ ПРОГРАМ НА АКТУЕЛНОЈ МАНИФЕСТАЦИЈИ У НОВОМ САДУ: Представа о превазилажењу граница у време короне

Spomen zbirka Pavla Beljanskog

Ta predstava podsetiće nas na to kako su se prevazilazile granice u 2020. godini, (u vreme pandemije koronavirusa), kada je svet stao i kad prvi put u modernoj istoriji nisu održane olimpijske igre.

- Predstava na duhovit način uvodi gledaoca na sastanak grupe za samopomoć i podršku četiri žene, koje povezuje radno iskustvo u umetnosti i kulturi, koristeći elemente kabarea, predavanja i tribine. Baveći se problematikom onlajn nastave i novih modela rada, društvenom stvarnošću i obrazovanjem, umetnice problematizuju ulogu prosvete i domet njenog uticaja na mlade u našem društvu, kao i izglede za osavremenjavanjem školstva, ali i mentalno zdravlje ljudi – navode organizatori u saopštenju.

Manifestacija „Leto na Trgu galerija“, koja ove godine traje od 27. juna do 29. avgusta, organizovana je u saradnji Galerije Matice srpske, Galerije likovne umetnosti poklon zbirka Rajka Mamuzića i Spomen-zbirke Pavla Beljanskog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAĆUŠE POLETELE: Raketirana američka baza