NENAJAVLJENA POSETA POTPREDSEDNICE POKRAJINSKE VLADE PANČEVAČKOJ BOLNICI: Pozitivan opšti utisak o toj zdravstvenoj ustanovi

Z. G.

06. 08. 2024. u 14:24

POTPREDSEDNICA Pokrajinske vlade Sandra Božić nenajavljeno je danas posetila Opštu bolnicu u Pančevu radi uvida u stvarno stanje u toj zdravstvenoj ustanovi, posle zlonamerne kampanje pojedinih medija u vezi sa stanjem odeljenja pedijatrije, saopštio je Biro za odnose s javnošću pri Pokrajinskoj vladi.

НЕНАЈАВЉЕНА ПОСЕТА ПОТПРЕДСЕДНИЦЕ ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ПАНЧЕВАЧКОЈ БОЛНИЦИ: Позитиван општи утисак о тој здравственој установи

Pres služba Pokrajinske vlade

Zdravstveni radnici su potpredsednici Božić predočili uslove u kojima borave deca i osvrnuli se na konkretan događaj objavljivanja fotografije sobe nakon prokišnjavanja krova na delu iznad sporne prostorije, usled minulih vremenskih nepogada.

- Načelnik Dečjeg internog odeljenja dr Slobodan Prodanović je potvrdio da su se majka i dete privremeno nalazili u pomenutoj sobi, u skladu s protokolom, te da ni u jednom momentu njihov život niti zdravlje nisu bili ugroženi, kako se navodi u neistinitim objavama medija koje su alarmirale javnost – navedeno je u saopštenju.

Pomoćnici direktora pančevačke bolnice obavestili su potpredsednicu Božić o koracima koji su preduzeti u cilju saniranja štete nastale usled prokišnjavanja. Istakli su da će uzroci biti otklonjeni u narednim danima sanacijom dela dotrajalog oluka na krovu.

Božićeva je prilikom posete bolnici navela da će ulaganje u zdravstvo ostati prioritet Pokrajinske vlade kao i da je do sada, kako sa republičkog, tako i sa pokrajinskog i lokalnog nivoa, uložena značajna količina novca u opremanje i obnovu bolnice u Pančevu, te da slika jednog zida ne može da promeni opšti pozitivan utisak koji imaju svi Pančevci nakon rekonstrukcije i opremanja te zdravstvene ustanove u prethodnim godinama.

Na kraju obilaska, potpredsednica Sandra Božić je obišla i rekonstruisana odeljenja bolnice, čije stanje i opremljenost na zavidnom nivou potvrđuju posvećenost države kada je reč o ulaganju u zdravstvo.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKAJTE, SRBI MOGU, A NAMA JE ZABRANJENO?! Rusija u šoku zbog onog što se desilo u Parizu nakon što je Novak Đoković osvojio zlato