DA SE VRATI SPOKOJSTVO: Meštani Bačkog Petrovog Sela od ministra policije traže jake policijske snage da patroliraju sokacima

Lj. P.

08. 08. 2024. u 14:22

MEŠTANI Bačkog Petrovog Sela, uputili su zahtev ministru policije Ivici Dačiću, da u ovo mesto kod Bečeja pošalje jake policijske snage, žandarmeriju ili neku drugu specijalnu jedinicu, koje bi, zajedno sa lokalnim policajcima patrolirali ulicama i meštanima koliko-toliko vratili narušen mir. Ministru je prosleđen i dopis o svim dešavanjima u ovom mestu, koja su unela nemir i strah.

ДА СЕ ВРАТИ СПОКОЈСТВО: Мештани Бачког Петровог Села од министра полиције траже јаке полицијске снаге да патролирају сокацима

FOTO: Privatna arhiva

Naime, meštane je uznemirilo ubistvo starije sugrađanke B.P. (74), čije je beživotno telo pronađeno u njenoj kući 19. jula, a sumnja se da je žena usmrćena tokom pljačke. Nekoliko dana kasnije, odnosno u noći između 3. i 4. avgusta, na ulici je nožem izboden Š.K. (24), a zbog sumnje da je pokušao da ga ubije, policije je istog dana uhapsila dve godine mlađeg meštanina M.S.

Žitelji Bačkog Petrovog Sela, održali su sastanke u dva navrata kako bi se dogovorili šta im valja činiti, i složili su se da pomoć potraže i Ministarstva unutrašnjih poslova i ministra.

- Morao sam u potpunosti da podržim odluku mojih sugrađana – kaže meštanim Miloš Gajić. - Nakon sastanka meštana donet je zaključak da se ministru unutrašnjih poslova pošalje zahtev da se jake policijske upute u naše selo i da određeno vreme patroliraju sa našom policijom. Pohvalio bi ponovo rad policije u Bečeju, jer vidimo da se njihovo prisustvo dodatno pojačalo u selu i tokom noći.

Iako je policija oba nemila događaja rasvetlila u vrlo kratkom roku i pronašla i uhapsila soumnjičene, meštani su i dalje zabrinuti za svoju bezbednost, i već s prvim mrakom se zaključavaju u kuće i ne izlaze na ulicu bez preke potrebe.

- Nadamo se da će nam se izaći u susret kazuju meštani Bačkog Petrovog Sela. - Plašimo se za svoju i bezbednost. I ranije su se dešavale neke ružne stvari, ali sada je prolivena krv, ugašen je život jedne žene, a mladić je izboden na ulici.

Meštani podsećaju i na vandalizam na pravoslavnom groblju avgusta prošle godine, kada je, kako kažu, oskrnavljeno oko 40 spomenika, a vinovnici su navodno maloletnici iz sela, koji su vaspitno zapušteni i bez odgovarajućeg roditeljskog staranja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČUDESNA SRBIJA BEZ OLIMPIJSKOG FINALA U KOŠARCI! Orlovi držali u šaci Tim snova, ali su se Amerikanci nestvarno spasili!