U PROGRAMIMA VIŠE OD 200 UČESNIKA: U Bačkom Petrovcu otvorene 62. Slovačke narodne svečanosti

Lj.P.

10. 08. 2024. u 11:14

U BAČKOM Petrovcu otvrene su 61. Slovačke narodne scečanosti,a dr nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam na svečanom otvaranju manifestacije da je ovo praznik svih nas koji živomo na tetiroji Republike Srbije i Vojvodine.

У ПРОГРАМИМА ВИШЕ ОД 200 УЧЕСНИКА: У Бачком Петровцу отворене 62. Словачке народне свечаности

FOTO: Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, obratio se večeras na svečanom otvaranju manifestacije Slovačke narodne svečanosti u Bačkom Petrovcu.

-  Nema ovde praznika koji slave samo Srbi, Slovaci, samo Hrvati, Bošnjaci, Romi. I kada je lepo i kada je teško bili smo zajedno -  rekao je Ivanišević.

FOTO: Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine

Pokrajinski sekretar je istakao da će ove svečanosti biti zastupljene na svakom sledećem sajmu u organizaciji Sekretarijata kako bi njihov značaj bio predstavljen široj javnosti, uz običaje slovačke nacionalne zajednice.

FOTO: Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine

Slovačke narodne svečanosti predstavljaju važan kulturni i turistički događaj u organizaciji Opštine Bački Petrovac, Matice slovačke i Nacionalnog saveta slovačke nacionalne manjine uz podršku lokalnih udruženja.

FOTO: Biro za odnose s javnošću Vlade Vojvodine

U okviru programa 62. Slovačkih narodnih svečanosti, od 8. do 11. avgusta, biće tradicionalno organizovane izložbe, koncerti, pozorišne predstave, kulturno-umetnički program, sportska takmičenja i vašar umetnosti. U programu svečanosti učestvuje više od 2000 učesnika.

Manifestaciju je otvorio savetnik u kabinetu predsednika Vlade Republike Srbije, Sava Stambolić, a na svečanom otvaranju prisutnima su se obratili i predsednica Opštine Bački Petrovac, Viera Krstovski, predsednica Nacionalnog saveta clovačke nacionalne manjine, Dušanka Petrakova, potpredsednica Matice slovačke u Srbiji, Ana Horvatova i Nj.E. ambasador Slovačke Republike u Srbiji, Mihal Pavuk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTKRIVEN PAKLENI PLAN OPOZICIJE I STRANIH AGENTURA: ŽELE VUČIĆEVU GLAVU NA BEOGRADSKOM MAJDANU!