RAZIGRANO U PARAĆINSKIM SELIMA: U Svojnovu takmičenje mladih harmonikaša, u Busilovcu „Muzički karavan“

Z. R.

10. 08. 2024. u 11:20

ČAK DVE muzičko-zabavne manifestacije održane su sinoć u paraćinskim selima Busilovac i Svojnovo, nakon što se dan ranije saborovalo u Izvoru povodom verskog praznika Svete Petke.

РАЗИГРАНО У ПАРАЋИНСКИМ СЕЛИМА: У Својнову такмичење младих хармоникаша, у Бусиловцу „Музички караван“

Foto: Fejsbuk/Opština Paraćin

U Svojnovu je održano 21. „Takmičenje mladih harmonikaša“, gde je član žirija bio slavni Mirko Kodić, koji je već drugu godinu učestvuje na ovoj jako popularnoj harmonikaškoj manifestaciji. U programu je učestvovao i širom Srbije nagrađivani haromikaš iz Jagodine Saša Mrkalj, te KUD „4. juli“ sa solistima.

Foto: Fejsbuk/Opština Paraćin

U okviru obeležavanja verskog praznika Svetog Pantelejmona u Busilovcu se takođe igralo i pevalo. Uz mlade soliste nastupili su još učenici OŠ "Branko Krsmanović" iz Sikirice i Busilovca i KUD "Moravac" iz Gornjeg Vidova.

Ove muzički sadržaji u nizu su brojnih održanih ovog leta u paraćinskim selima u organizaciji te lokalne samouprave i mesnih zajednica, sa ciljem oživljavanja društvenog života u seoskim sredinama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZATO IMAMO SIMPATIJE CELOG SVETA! Bojan Popović za Novosti o košarkašima Srbije i Amerike: Teško je prevariti običnog čoveka