NAJAVLJENA IZGRADNJA 12,8 KILOMETARA OBILAZNICE KOJA ĆE RASTERETITI LOKALNI SAOBRAĆAJ Brže od Temerina do Novog Sada

Zoran Rajić

12. 08. 2024. u 06:42

DO Novog Sada će biti izgrađena obilaznica koja će omogućiti izmeštanje tranzitnog saobraćaja iz Temerina, ali i iz susednog Bačkog Jarka - najavio je, posle sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranom Vesićem prvi čovek ovdašnje lokalne samouprave, Mladen Zec.

НАЈАВЉЕНА ИЗГРАДЊА 12,8 КИЛОМЕТАРА ОБИЛАЗНИЦЕ КОЈА ЋЕ РАСТЕРЕТИТИ ЛОКАЛНИ САОБРАЋАЈ   Брже од Темерина до Новог Сада

foto OU u Temerinu

Do kraja godine će, kaže, biti održana javna prezentacija projekta obilaznice, kao i izgradnje druge saobraćajne trake od Novog Sada do Bačkog Jarka, sa biciklističkom i pešačkom stazom.

- Obilaznica duga 12,8 kilometara biće namenjena za međunarodni, regionalni i lokalni saobraćaj. Kao državni put, obuhvatiće područje od 62,16 hektara većinom poljoprivrednog zemljišta, koje će biti otkupljeno. Na toj trasi su i put za Čenej i drugi zemljani putevi, kao i pruga preko koje će biti izgrađen nadvožnjak - objasnio je Zec i podsetio da sadašnji put koji povezuje Bački Jarak i Temerin prolazi kroz Novosadsku, najdužu ulicu u Srbiji, od čak 12,5 kilometara kojima svakodnevno prođe i do 12.000 automobila, autobusa, kamiona i poljoprivrednih mašina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!