OBUZDANA VATRENA STIHIJA: Požar na gradskoj deponiji u Kraljevu pod kontrolom

G. ĆIROVIĆ

12. 08. 2024. u 10:07

Posle osmočasovne borbe sa vatrenom stihijom, požar koji je u nedelju oko 19 sati izbio na gradskoj deponiji u Kraljevu stavljen je pod kontrolu nakon čega će biti i potpuno ugašen.

ОБУЗДАНА ВАТРЕНА СТИХИЈА: Пожар на градској депонији у Краљеву под контролом

G.Šljivić

Vatra je zahvatila površinu od oko pola hektara na dve lokacije, a u njenom gašenju angažovani su vatrogasci sa četiri vozila i radnici Javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“, u čijoj je nadležnosti deponija, sa tri cisterne i ostalom svojom mehanizacijom, a u pomoć su pritekli i radnici ovdašnjeg „Vodovoda“ i „Puteva“.

G.Šljivić

 

Dok su se neprijatan smrad i dim širili obližnjim gradskim naseljima, požar je najpre gašen vodom, a potom je nastavljeno prekrivanje žarišta zemljom, i to sve do ranih jutarnjih sati kada je sitihija konačno obuzdana i stavljena pod kontrolu.

G.Šljivić

 

Iako će uzrok požara biti precizno utvrđen nakon što nadležne službe obave svoj deo posla i obave istragu, sumnja se da je, kao i nekoliko puta ranije, u pitanju ljudski faktor, odnosno da su požar izazvala lica koja neovlašćeno ulaze na deponiju i sakupljaju sekundarne sirovine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OLIMPIJSKI KRUGOVI NA ZEMUNSKOM KEJU: Pariska priča o održivosti i najvećih svetskih događaja seže do Srbije