LOKALNA SAMOUPRAVA NASTAVLJA DA POMAŽE SVOJIM ĐACIMA; POSEBNO PRVACIMA Ponovo besplatni udžbenici

Lj.P.

12. 08. 2024. u 11:14

SVI ovdašnji osnovci za predstojeću školsku godinu mogu da računaju na besplatne udžbenike koje će im darovati lokalna samouprave.

ЛОКАЛНА САМОУПРАВА НАСТАВЉА ДА ПОМАЖЕ СВОЈИМ ЂАЦИМА; ПОСЕБНО ПРВАЦИМА   Поново бесплатни уџбеници

FOTO: I. ADEMOVSKI

Za njih 131 koji od septembra kreću u prvi razred, pored knjiga, obezbeđen je i školski pribor, a - uz pomoć Pokrajinske vlade - dobiće i kratke priručnike za bezbedno kretanje u saobraćaju, i svetloodbojne prsluke.

Pravo na besplatne udžbenike u Beočinu, inače, ima više od hiljadu osnovaca...

- Već treću godinu zaredom izdvajamo novac za ove namene, aktuelni podaci pokazuju da će od jeseni 115 mališana poći u prvi razred OŠ "Jovan Grčić Milenko", dok je još 16 prvaka upisano u OŠ "Jovan Popović" iz Suseka - kaže predsednica Opštine Biljana Janković, podsećajući na ranije započete projekte unapređenja bezbednosti saobraćaja i postavljanja adekvatne signalizacije u okolini školskih objekata.

To je jednako važno, kao i edukacija učenika koju aktivno realizuju ovdašnji policajci. Jer, ovde ima mnogo dece koja samostalno idu na nastavu i vraćaju se sa nje - kako u Beočinu, tako i u okolnim selima - pa prilično rano postaju aktivni učesnici u saobraćaju.

Inače, po ovogodišnjem konkursu Pokrajinskog sekretarijata za energetiku, građevinarstvo i saobraćaj, na teritoriji Vojvodine ukupno 13 lokalnih samouprava podnelo je zahteve za dodelu sredstava na ime sufinansiranja nabavke svetloodbojnih prsluka. I, za ovu namenu opredeljena su dva miliona dinara, ali ta sredstva još nisu u potpunosti utrošena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!