GRAD NOVI SAD SPREMNO DOČEKUJE TOPLOTNI TALAS: Javno-komunalna preduzeća u pripravnosti, cisterne s vodom na nekoliko lokacija

Z. G.

13. 08. 2024. u 15:56

ZBOG jakog toplotnog talasa koji je zahvatio našu zemlju, novosadska relevantna javno-komunalna preduzeća su, po nalogu gradonačelnika, i u narednim danima u stanju pripravnosti, kako bi u slučaju potrebe adekvatno reagovala.

ГРАД НОВИ САД СПРЕМНО ДОЧЕКУЈЕ ТОПЛОТНИ ТАЛАС: Јавно-комунална предузећа у приправности, цистерне с водом на неколико локација

Z. Grumić

Kako je navedeno u saopštenju, gradonačelnik je u stalnoj komunikaciji sa nadležnim ministarstvom i Sektorom za vanredne situacije, kao i u koordinaciji sa svim gradskim javnim i javno-komunalnim preduzećima, gradskim upravama i zdravstvenim ustanovama.

- Visoke letnje temperature predstavljaju ozbiljan rizik od nastanka kako manjih, tako i požara velikih razmera. Stoga apelujemo na građane da se pridržavaju propisa kojima se zabranjuje upotreba vatre da bi bila sprečena pojava požara na otvorenom, zbog kojih je u Novom Sadu veoma visoka izlaznost vatrogasaca na teren – ističu nadležni u Gradu.

Građani se pozivaju da poštuju savete stručnjaka kako bi lakše podneli toplotni talas, odnosno da izbegavaju boravak na otvorenom u najtoplijem delu dana, da se hidriraju, borave u klimatizovanim prostorima i racionalno koriste vodu.

U organizaciji JKP „Vodovod i kanalizacija“, cisterne sa pijaćom vodom postavljene su na Trgu slobode, kod Futoške pijace, kod Najlon pijace i na parkingu kod glavnog ulaza na Štrand.

U slučaju potrebe, biće postavljena još jedna cisterna na nekoj od najfrekventnijih gradskih lokacija. Osim iz cisterni, građani mogu da se osveže i na javnim česmama u gradu i prigradskim naseljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KULINARSKA UMETNOST: Put ka održivoj kulturi ishrane