"DANI LUDAJE" U KIKINDI, OD 19. DO 22. SEPTEMBRA: Čeka se nova najteža bundeva

Рада Шегрт
Rada Šegrt

20. 08. 2024. u 12:05

MANIFESTACIJA "Dani ludaje", koja slavi najteže i najduže plodove bundeve, po 39. put biće održana od 19. do 22. septembra.

ДАНИ ЛУДАЈЕ У КИКИНДИ, ОД 19. ДО 22. СЕПТЕМБРА: Чека се нова најтежа бундева

Foto: R. Šegrt

Takmičenje uzgajivača popularne banatske banane najavljeno je za treći dan, kada se na tradicionalnim merenju očekuju i prijatelji iz Mađarske. I ove godine biće to veliki izazov, jer je lane upravo Tibor Kokai iz susedne zemlje postavio novi rekord "Dana ludaje", jer je dopremio bundevu tešku čak 865,5 kilograma. Sada najavljuje da stiže sa još težim "eksponatom"...

Foto: R. Š.

Tibor Kokai, rekorder sa najtežim ludajama

Prošle godine najduža tikva "dobacila" je do 309 centimetara, a proizveo ju je Dušan Jankov iz Čuruga, poznati odgajivač koji je više puta pobeđivao u težinskom nadmetanju.

Kako je najavljeno iz Turističke organizacije Kikinde, nagrada za pobednike u obe kategorije iznosi po 100.000 dinara, za druga mesta po 60.000, a za treća po 40.000 dinara.

Foto: R. Šegrt

Praznik jeseni

Inače, tokom četiri dana gosti i domaćini moći će da uživaju u domaćoj hrani na "Banatskom fruštuku", biće postavljena Ulica starih zanata, đakonije će pripremati i gradska i seoska udruženja žena, a bogat program upotpuniće i koncerti izvođača klasične, odnosno popularne muzike.

Foto: R. Š.

Džinovske bundeve

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti