DONETA ODLUKA: Ukinuta vanredna situacija na delu teritorije opštine Negotin

S. M. J.

15. 08. 2024. u 16:24

ŠTAB za vanredne situacije na teritoriji opštine Negotin ukinuo vanrednu situaciju, uvedenu u tri gradska i devet seoskih naselja još 9. maja.

ДОНЕТА ОДЛУКА: Укинута ванредна ситуација на делу територије општине Неготин

Foto: S.M.Jovanović

Članovi Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin doneli su na današnjem zasedanju odluku o ukidanju vanredne situacije u negotinskim selima: Čubra, Rečka, Mokranje, Rogljevo, Rajac, Aleksandovac, Vratna, Crnomasnica, Jasenica, kao i gradskim naseljima Badnjevo, Bukovo i Bratujevac.

Vanredna situacije uvedena je 9. jula zbog posledica nevremena koje je zadesilo ovaj deo Srbije u noći između 8. i 9. maja, kako bi se preduzele hitne i operativne mere zaštite i spasavanja i sanirala šteta na ugroženom području. Nevreme je tada pričinilo znatnu štetu na vinogradima u bukovskom rejonu, poljoprivrednim kulturama, ali i na putnoj infrastrukturi, posebno opštinskim i atarskim putevima, kao i na pojedinim građevinskim objektima.

Na današnjoj sednici, Štab za vanredne situacije, konstatovao je da su prestali razlozi za dalje trajanje vanredne situacije.

-Izvedeni su radovi na hitnoj sanaciji klizišta u Čubri, sanaciji lokalnog puta u vikend naselju Badnjevo, putne infrastrukture u selima Čubra, Rečka, Rajac i Dušanovac, kao i putne infrastrukture u ostalim selima i naseljima - navodi se u zaključku Štaba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠTA ĆE REĆI AMERIKANCI?! Snimak koji će obići planetu: Nikola Jokić se raskopčao, pa zapevao na sav glas baš ovu pesmu! (VIDEO)