TERTNJACI IGNORIŠU ZABRANU: Oštećen stari most preko Ibra u Kraljevu

G. ĆIROVIĆ

16. 08. 2024. u 10:54

Zbog oštećenja starog mosta preko Ibra u centru Kraljeva, po nalogu inspekcijskih službi od sinoć je zabranjen saobraćaj preko ove ćuprije za sva teretna vozila teža od 3,5 tone.

ТЕРТЊАЦИ ИГНОРИШУ ЗАБРАНУ: Оштећен стари мост преко Ибра у Краљеву

G.Šljivić

Kako saznajemo, most nije statički ugrožen ali zbog oštećenja na betonu izazvanih i zubom vremena, i velikim opterećenjem, i pojačanim intenzitetom saobraćaja, kamioni i tertna vozila do daljeg će se preusmeravati na oblaznicu preko obližnje Ratine, dok se putnički saobraćaj, za sada, nesmetno odvija.

Ignorišući više nego jasnu i uočljivu saobraćajnu signalizaciju, vozači teških kamiona su, međutim, i danas tokom prepodneva nastavili da prelaze ovaj most o čemu najbolje svedoče fotografije našeg fotoreportera.

G.Šljivić

 

- Za njih znaci ne važe, a ne bi me čudilo da ubrzo i uklone zabranu kako „povlašćeni“ prevoznici ne bi morali da idu obilaznicom i tako „gube vreme“. Naravno, na mostu nema nikoga od nadležnih organa da ih sankcioniše – ljutito je komentsarisao jedan pešak kojeg smo zatekli na trotaru mosta.

Ovaj most, dugačak 149 metara, koji spaja naselje Ribnicu i centar grada sagrađen je sredinom prošlog veka i to od delova beogradskog mosta kralja Aleksandra preko Save. U međuvremenu, pored njega je 2008. sagrađen još jedan most preko kojeg se paralelno odvija saobraćaj iz centra Kraljeva prema Ribnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATSKA GLEDA I NE VERUJE: Sin poznatog hrvatskog košarkaša odabrao da igra za Srbiju!