ISTORIJA SRPSKE KNJIŽEVNOSTI ZA DECU I MLADE: U paraćinskoj Biblioteci promovisana knjiga Miomira Milinkovića

Z. R.

16. 08. 2024. u 14:06

DRUGO izdanje knjige „Istorija srpske književnosti za decu i mlade“ univerzitetskog profesora retorike i književnosti i pisca iz Beograda Miomira Milinkovića, predstavljeno je sinoć u Narodnoj biblioteci „Dr Vićentije Rakić“ u Paraćinu.

ИСТОРИЈА СРПСКЕ КЊИЖЕВНОСТИ ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ: У параћинској Библиотеци промовисана књига Миомира Милинковића

Foto: NB "Dr Vićentije Rakić"

Kako je govoreći o knjizi rekla direktorka ove ustanove kulture Biljana Drenovaković, univerzitetski profesor Milinković je nagrađivani pesnik, prozni pisac i urednik, autor više od 45 knjiga i 250 naučnih i stručnih radova.

- Njegova istorija „Srpske književnosti za decu i mlade“ predstavlja rezultat višegodišnjeg izučavanja literature za ovu kategoriju čitalaca, te je u knjizi predstavio stvaralaštvo većeg broja pisaca i značaj njihovog dela u razvojnim tokovima srpske književnosti za decu i mlade.

Drugo izdanje knjige nastalo je zbog potrebe  obogaćivanja njenog sadržaja novim rezultatima istraživanja, a kako je otkrio sam autor, u delu koje je pisao preko dve decenije zastupljeno je preko 200 pisaca iz Srbije, regiona i srpske dijaspore koji su stvarali za decu i omladinu.

O novom izdanju knjige na književnoj večeri najviše je govorio zavičajni pisac Tomislav Đokić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OD KLIKOVA DO NAPRETKA: Digitalni putevi mladih za održivi razvoj