VODOSNABDEVANJE U PARAĆINU: Restrikcije u sedam sela

Z. R.

17. 08. 2024. u 16:14

ZBOG uvišestručene potrošnje vode u paraćinskoj opštini, čemu su „kumovale“ velike vrućine i suša, za sedam paraćinskih sela ponovo su uvedena ograničenja isporuke iz sistema javnog vodovoda.

ВОДОСНАБДЕВАЊЕ У ПАРАЋИНУ: Рестрикције у седам села

Foto: Z. Rašić

U pitanju su sela Izvor, Gornja Mutnica, Šaludovac, Klačevica, Donja Mutnica, Lešje i Plana, koja se napajaju iz postrojenja „Izvor“. Ona su svrstana u dve grupe, a isključuju se naizmenično u „špicu“ najveće potrošnje od 18 do 22 sata.

Problem je u tome što pumpe tu rade non-stop i nivo vode u rezervoaru pada, što bi moglo da izazove kolaps celog sistema dok se sistem ponovo ne napuni  – ističe Dejan Stojković, direktor „Crnice“, uz napomenu da se restrikcije odnose na period od 18 do 22 sata, te da se potrošači isključuju samo kad je baš neophodno.

Potrošnja je mnogo povećana i u samom gradu, gde popodne i uveče pritisak u mreži značajno pada, zbog čega se onda uključuju dodatni izvori vodosnabdevanja -  bunari. Bez obzira na padove prititiska, grad je uredno snabdeven pijaćom vodom, a problemi u opštini Paraćin sa vodosnabdevanjem mnogo su manji nego u nekim drugim opštinama u Srbiji - naglašava Stojković.

Iz JKP „Crnica“ ponovo je upućen apel potrošačima da racionalno koriste vodu  iz javne mreže, odnosno da njome ne navodnjavaju bašte i travnjake, da  ne peru dvorišta i automobile...

Restriktivne mere ostaće na snazi do normalizacije vodosnabdevanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO