OSMI SAJAM PČELARSTVA: Tražio se kvalitetan med (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

17. 08. 2024. u 17:04

Na osmom Sajmu pčelarstva, održanom danas u izletištu „Potok“ u Jagodini, predstavio se rekordan broj proizvođača iz različitih delova Srbije, ali i regiona.

ОСМИ САЈАМ ПЧЕЛАРСТВА: Тражио се квалитетан мед (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Organizator sajma bilo je Društvo pčelara „Pomoravlje“ iz Jagodine, koje postoji i uspešno radi već 54 godine, a tradiciju pčelarenja u Jagodini, dugu 145 godina, čuva na različite načine.

-Zahvaljujući podršci Skupštine grada Jagodine, imamo 45 izlagača, što je za razliku od prošle godine, duplo veći broj. Posebno me raduje što je pripremljen i poklon za svakog izlagača. Bagrem je ove godine poranio. Vodim dnevnik već 25 godina i nikada nije ranije cvetao. Jaka društva su uspela da nam donesu nešto, tako da nismo na nuli – ocenio je Boban Mišić, predsednik Društva pčelara „Pomoravlje“ iz Jagodine.

On je potrošačima poručio da med kupuju od pčelar kojeg poznaju. Svaki pravi med je dobar med, nebitno da li je livadski, bagremov ili šumski. To je lekovito sredstvo, dobro za osnaživanje imuniteta.

Mišić je dodao da Društvo pčelara „Pomoravlje“ podržava sve akcije doniranjem određene količine meda, što će nastaviti i ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

FILIPO: Moramo da napustimo NATO