NA POČINAK SA DINOSAURUSIMA: U Svilajncu nesvakidašnja vikend-atrakciju za 60 porodica

Z. GLIGORIJEVIĆ

19. 08. 2024. u 16:56

OVO je potpuno nov doživljaj, deca su posebno uživala, pa se nadamo da ćete uskoro ponovo organizovati noćenje u muzeju - bili su najčešći komentari članova 60 porodica koje su, u vrećama za spavanje, noć provele u Prirodnjačkom centru Srbije, u Svilajncu.

НА ПОЧИНАК СА ДИНОСАУРУСИМА: У Свилајнцу несвакидашња викенд-атракцију за 60 породица

Foto:Z.Gligorijević

A, pre nego što su otišli na počinak, obišli su sve postavke, družili se uz logorsku vatru, uživali u "živoj" muzici i odgledali film namenjen najmlađima. Sutradan, obezbeđeno im je bilo korišćenje obližnjih bazena.

- Spavao sam svuda po svetu, ali u muzeju još nisam i priznajem da me je ovo podsetilo na kampovanja iz detinjstva... Drugi put sam u Prirodnjačkom muzeju Srbije i dopada mi se što u Srbiji ne postoji ništa slično, posebno ne ovako lepo uređeno - kaže Marko Milutinović koji je sa šestogodišnjim sinom Aleksandrom i porodicom svog kolege došao iz Beograda.

"Buking"

DIREKTORKA Prirodnjačkog muzeja Srbije u Svilajncu, Sara Stevanović, kaže da su kapaciteti za nesvakidašnju noć u muzeju bili popunjeni za samo dva dana. I, s obzirom da su se mnogi raspitivali za "vreću više", najverovatnije će organizovati nove termine...

Inače, svima koji su noć proveli u njihovoj instituciji - pored vreća za spavanje - obezbedili su četkicu i pastu za pranje zuba, ali i doručak.

A, Antonijevići - Slobodan, njegova supruga Ivana i sin Relja od osam i po leta, svi veliki ljubitelji prirode i istorije - iz Novog Sada došli su da ispune želju svog dečaka koji odmalena obožava dinosauruse... Baš kao i Sergej, Ignjat i Luka iz Jagodine, kojima su roditelji, Stefan i Lidija Milojković iz Jagodine, priuštili i pervo iskustvo kampovanja...

S druge strane, Tomaševići iz Beograda - Iva, njen suprug Stefan i ćerka Tara koja ima pet i po godina - u svilajnačkom muzeju su već četvrti put, jer ga, vele, svaki put dožive drugačije. Sada im se posrećilo da su jedan vikend mogli da pobegnu od gradske vreve...

- Veoma sam srećan što sam doživeo nešto ovako lepo i zanimljivo. Često kampujem sa mamom Violetom, tatom Milošem i blizancem Filipom, ali ovo me je baš oduševilo - veli devetogodišnji David Antić.

Iako nije noćila u muzeju, Svilajnčanka Emina Perić Komnenović došla je sa dvogodišnjom ćerkom samo da bi prisustvovala ovom neobičnom događaju. I, kaže, kada vidi mnoštvo posetilaca, ponosna je što se jedna ovakva institucija, jedinstvena na Balkanu, nalazi upravo u njenom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti