SLIKARSKA MAGIJA NA GRZI: Počela 49. Sisevačka likovna kolonija

Зорана Рашић
Zorana Rašić

19. 08. 2024. u 15:06

JEDNA od najstarijih umetničkih kolonija u Srbiji, Sisevačka likovna kolonija, počela je danas svojim 49. izdanjem u slikarskom ateljeu organizovanim u hotelu u poznatom paraćinskom izletištu Grza.

СЛИКАРСКА МАГИЈА НА ГРЗИ: Почела 49. Сисевачка ликовна колонија

Foto: Privatna arhiva

Mesto okupljanja bio je Kulturni centar u Paraćinu, koji je organizator ove renomirane manifestacije po kojoj je Paraćin prepoznatljiv u Srbiji. Iz zgrade ove ustanove umetnici su se vrlo brzo preselili na Grzu, gde će u bajkovitom ambijentu olruženja raditi narednih nekoliko dana, do subote, 24. avgusta.

Sisevačka kolonija ove godine ima međunarodni karakter jer među umetnicima nekoliko njih je stiglo iz drugih država. Sava Manojlović, rodom iz Krčedina, stiže iz Australije, iz Sidneja, a Aleksandra Antonić iz Los Anđelesa (SAD). U radu kolonije učestvuje i Petar Muntijev iz Sankt Peterburga, dok je Goran Knežević iz Trebinja.

Na Grzi će još stvarati poznati slikar Ljubisav Milunović iz Beograda, odakle su još  Tanja Blagojević i Nina Pljakić, Nevena Nikodijević iz Despotovca, Momir Armuš iz Sokobanje, dok iz Paraćina učestvuje Dragana Tošić.

Urednik likovnog programa KC Žarko Stanković, u ime organizatora, ističe da će umetnici, kao i uvek, svoje radove ostaviti fondu ove ustanove i obogatiti ga tako za dvadesetak novih slika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN FOTOGRAFIJE: Pronalazak koji je promenio svet