VIŠE OD 100 MLADIH IZMEĐU DVA KOŠA: Maja Gojković i Kristofer Hil posetili učesnike kampa na Letenki

Lj.P.

19. 08. 2024. u 15:47

PREDSEDNICA Pokrajinske vlade Maja Gojković i ambasador Sjedinjenih Američkih Država Kristofer Hil posetili su danas učesnike 16. regionalnog košarkaškog kampa „I came to play“, koji se tradicionalno održava na Letenki, na Fruškoj gori, a koji je ove godine okupio više od 100 mladih iz regiona.

ВИШЕ ОД  100 МЛАДИХ ИЗМЕЂУ ДВА КОША: Маја Гојковић  и Кристофер Хил посетили учеснике кампа на Летенки

FOTO: Pres biro Pokrajinske vlade

Pozdravljajući učesnike, predsednica Gojković je ovu manifestaciju nazvala kampom prijateljstva, tolerancije i sporta, podsetivši na to da se  održava još od 2008. godine.

FOTO: Pres biro Pokrajinske vlade

- To pokazuje veliki kvalitet ovog kampa, jer sve što traje toliko dugo, znači da je izuzetno vredno. Važno je da podržavamo ovakve akcije i manifestacije prijateljstva -  izjavila je Gojkovićeva.

Predsednica je istakla da sport spaja ljude i da se kroz košarku, ali i sport uopšte, uče prave vrednosti.

- Najvažnija poruka ovog kampa i vašeg druženja biće sticanje novih prijateljstava koja će ostati za ceo život -  rekla je predsednica Gojković.

FOTO: Pres biro Pokrajinske vlade

Ambasador Hil je kazao da je ovaj kamp dobra inicijativa kojoj Ambasada pruža podršku, kao i da je zadovoljstvo videti mnogo mladih sportista i košarkaša iz više zemalja regiona. On je ocenio da najbolja prijateljstva nastaju na terenu, jer članovi istog tima ostaju prijatelji za ceo život.

Događaju su prisustvovali i direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijel Župić, direktor sportske organizacije „I came to play“ Mihajlo Delić, naš proslavljeni košarkaš Žarko Paspalj i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti