VODA IZ GRADSKOG VODOVODA BEZBEDNA: Novosadsko JKP "Vodovod i kanalizacija" povodom objava u pojedinim medijima i društvenim mrežama

Lj.P.

19. 08. 2024. u 19:34

VODA iz novosadskog vodovoda odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti vode za piće, što znači da je zdravstveno bezbedna u pogledu mikrobiološke, biološke i fizičko- hemijske analize. To odgovorno tvrde u novosadskom JKP "Vodovod i kanalizacija" povodom pisanja pojedinih medija, kao i objava na druđtvenim mrežama, da je voda u gradskom vodovodu neispravna za piće.

ВОДА ИЗ ГРАДСКОГ ВОДОВОДА БЕЗБЕДНА: Новосадско ЈКП Водовод и канализација поводом објава у појединим медијима и друштвеним мрежама

Foto S.K.

 U tom preduzeću takođe ističu da  pored  njihove laboratorije, vodu svakodnevno kontroliše Institut za javno zdravlje Vojvodine, dok se broj mesečnih uzoraka kreće od 530 do 570, a procentualna ispravnost iznosi blizu 99,5%.

- Biološke analize, od početka godine do sada, bile su ispravne, bez bioloških indikatora te se može zaključiti da u prečišćenoj vodi za piće iz vodovoda na teritoriji grada Novog Sada i okolnih naselja ne postoji opasnost po zdravlje ljudi - tvrde u "Vodovodu", napominjući još i to  da će u  saradnji sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine uraditi i dodatna uzorkovanja i ispitivanja vode na svim kritičnim tačkama sistema. Takođe, zbog iznošenja neistina i uznemiravanja javnosti, pokrenuće se postupak pred nadležnim organima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TELEKOMUNIKACIJE U SLUŽBI ČOVEČANSTVA: Put ka održivoj budućnosti