URAĐENI SVI GRUBI RADOVI: Branislav Šušnica nenajavljeno posetio gradilište Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci

Lj.P.

20. 08. 2024. u 15:05

RADOVE na izgradnji Dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju u Bačkoj Palanci, danas je nenajavljeno posetio Branislav Šušnica, predsednik te opštine, i na gradilištu je zatekao 10 radnika koji su ga obavestili da su do sada urađeni svi grubi građevinski radovi.

УРАЂЕНИ СВИ ГРУБИ РАДОВИ: Бранислав Шушница ненајављено посетио градилиште Дневног боравка за децу са сметњама у развоју у Бачкој Паланци

FOTO. opština Bačka Palanka

FOTO. opština Bačka Palanka

Deo postojećeg objekta nekadašnje Mesne zajednice "Bratstvo"je rekonstruisan, ali je zbog loše statike, neplanirano moralo da bude porušeno 127 od ukupno 270 kvadrata i da se izgrade novi zidovi. U ostatku objekta je sanirana vlaga, urađena je izolacija, skinuta je stara, istrulela krovna konstrukcija. Takođe je dograđen novi objekat od 269 kvadata, i postavljene su nove elektro, vodovodne i kanalizacione instalacije. Kako su istakli, dogradnjom i rekonstrucijom je bruto površina Dnevnog boravka sa 270 uvećana na 539 kvadrata, a neto površina celog objekta iznosi 458,54 kvadrata. Izvođač je dao garanaciju da će do kraja godine biti završeni svi radovi: postavljanje novog krova, krečenje, ugradnja nove antiklizne visikokvalitetne granitne keramike, uređenje i opremanje trpezarije, opremanje i prilagođavanje toaleta, kao i ugradnja novih aluminijumskih prozora i vrata. A biće izgrađena i rampa za potrebe osoba sa smetnjama u razvoju.

FOTO. opština Bačka Palanka

Šušnica je tokom razgovora insistirao da se radovi maksimalno ubrzaju. I istakao da je iz opštinskog i pokrajinskog budžeta obezbeđeno 85,1 miliona dinara, neophodnih za izvođenje svih predviđenih i neočekivanih radova, koji se odnose na rekonstrukciju, rušenje i izgradnju dela starog objekta i izgradnju novog objekta.

FOTO. opština Bačka Palanka

- Rebalansom budžeta, koji će biti usvojen između 15. i 20. septembra, opština će opredeliti novac za opremanje Dnevnog boravka. Oprema će biti isporučena do 1. novembra. Osim toga, u budžetu za 2025. biće opredeljen novac za zapošljavanje neophodnog osoblja, čiji će broj zavisiti od broja dece koja će boraviti u Dnevnom boravku. Jako je važno što će od 1. oktobra, do završetka novog objekta, deca sa smetnjama moći da borave u Gerontološkom centru u Bačkoj Palanci, za šta je sredstva obezbedio Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova. Opština Bačka Palanka čini sve da se deci sa smetnjama u razvoju obezbede najbolji mogući uslovi. Dogovor s izvođačem je da maksimalno ubrza radove, kako bi deca što pre ušla u nov, njihovim potrebama prilagođen prostor - rekao je Šušnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JANIK SINER DVAPUT PAO NA DOPING TESTU, A DOZVOLJENO MU DA IGRA! Skandal kakav tenis ne pamti! Ovo je nečuveno!