MURALIMA ULEPŠAVAJU GRAD: U Kraljevu se do 31. avgusta održava Festival alternativnih umetnosti

G. ĆIROVIĆ

21. 08. 2024. u 12:29

U sklopu ovogodišnjeg Festivala alternativnih umetnosti „Strit art“ koji se do 31. avgusta održava u Kraljevu, oslikavanjem spektakularnih murala naši poznati muralisti i grafiteri, kao i đaci ovdašnje Umetničke škole, ulepšaće pojedine fasade zgrada na više lokacija u gradu na Ibru.

МУРАЛИМА УЛЕПШАВАЈУ ГРАД: У Краљеву се до 31. августа одржава Фестивал алтернативних уметности

KC Ribnica

Tako je Maja Stojanović Zmaja, jedna od naših najznačajnijih muralistkinja i ilustratorki, oslikala mural koji je oplemenio fasadu zgrade Kulturnog centra „Ribnica“, organizatora Strit arta, a njoj će se, kako je najavljeno, do kraja Festivala pridružiti i drugi naši poznati muralisti - Majn, Lula, Jang, Jagza, Deroks, Piros, Houp, Rejdž, Zvrk tejp, Orek.

KC Ribnica

Maja Stojanović Zmaja

A, kao i prethodnih godina, sa svojom profesorkom Alisom Matović, u izradi murala učestvuju i učenici Umetničke škole u Kraljevu koji su svojim jedinstvenim umetničkim izrazom ukrasili jedan deo fasade na zgradi u kojoj su smeštene prostorije škole.

G.Šljivić

Mural đaka Umetničke škole

- Nastavljamo višegodišnju uspešnu saradnju sa KC „Ribnica“. Svake godine đaci se odazovu u velikom broju bez obzira na to što je raspust. Uz njih, tu su i naši bivši učenici, danas studenti, koji rado dolaze da učestvuju – kaže profesorka Matović, dodajući da je tema ovogodišnjeg murala „Umetnost traje“.

KC Ribnica

 

A u dvorištu Francuske kuće do 23. avgusta održaće se i dečja radionica grafita pod nazivom „Nacrtaj svoj karakter” koja ima za cilj da mlade upozna sa tehnikom crtanja grafita. Predviđeno je da polaznici prvo izrađuju skice olovkama, flomasterima ili drvenim bojicama na papiru, koje će kasnije sprejevima preneti na table.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMA TUGOVANJA: Ben Aflek sa njom provodi vreme na dan kada je DŽenifer Lopez podnela zahtev za razvod (FOTO)