FESTIVAL ALTERNATIVNIH UMETNOSTI U KRALJEVU ZAVRŠAVA SE 31. AVGUSTA I murali u "Strit artu"

G. ĆIROVIĆ

25. 08. 2024. u 11:53

U OKVIRU ovogodišnjeg Festivala alternativnih umetnosti "Strit art", koji se do 31. avgusta održava u gradu na Ibru - oslikavanjem spektakularnih murala - naši poznati grafiteri, kao i učenici ovdašnje Umetničke škole, ulepšaće pojedine fasade zgrada na više lokacija.

ФЕСТИВАЛ АЛТЕРНАТИВНИХ УМЕТНОСТИ У КРАЉЕВУ ЗАВРШАВА СЕ 31. АВГУСТА   И мурали у Стрит арту

KC Ribnica

Tako je Maja Stojanović Zmaja, jedna od naših najznačajnijih muralistkinja i ilustratorki, oplemenila spoljašnji izgled zgrade kulturnog centra "Ribnica", organizatora "Strip arta", a njoj će se, kako je najavljeno, do kraja Festivala pridružiti i drugi naši poznati stvaraoci: Majn, Lula, Jang, Jagza, Deroks, Piros, Houp, Rejdž, Zvrk tejp, Orek...

A, kao i prethodnih godina - sa svojom profesorkom Alisom Matović - u izradi murala učestvuju i učenici Umetničke škole u Kraljevu, koji su svojim jedinstvenim izrazom ukrasili jedan deo fasade na zgradi u kojoj su smeštene prostorije škole.

- Nastavljamo višegodišnju uspešnu saradnju sa KC "Ribnica". Svake godine, đaci se odazovu u velikom broju, bez obzira na to što je raspust. Uz njih, tu su i naši bivši učenici, danas studenti, koji rado dolaze da učestvuju - kaže profesorka Matović, dodajući da je tema ovogodišnjeg murala "Umetnost traje".

Inače, u dvorištu Francuske kuće, do 23. avgusta trajala je i Dečja radionica grafita pod nazivom "Nacrtaj svoj karakter", koja je imala za cilj da mlade upozna sa ovom tehnikom crtanja. Polaznici su najpre olovkama, flomasterima ili drvenim bojicama izrađivali skice, a kasnije su ih sprejevima prenosili na table...

KC Ribnica

Maja Stojanović Zmaja

G.Šljivić

Mural đaka Umetničke škole

KC Ribnica

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ČEKA SE UDAR JOŠ JEDNE SILE, NA POMOLU VELIKI RAT? Izrael i Hezbolah kažu da ga ne žele, ali svi su spremni za njega