MEMORIJALNI KONKURS „FILIĆ FILMIĆ“ U ZNAK SEĆANJA NA UBIJENOG MLADIĆA STEFANA FILIĆA:Rok za radove produžen do 1. oktobra

J. I.

22. 08. 2024. u 09:14

Memorijalni konkurs „Filić-filmić“ za mlade stvaraoce kratkih filmova održava se i ove godine u Velikoj Plani u znak sećanja na srednjoškolca Stefana Filića, ubijenog 2020. godine. Iako je rok za slanje radova bio 10. septembar, na zahtev mladih stvaralaca rok je produžen do 1. oktobra.

МЕМОРИЈАЛНИ КОНКУРС „ФИЛИЋ ФИЛМИЋ“ У ЗНАК СЕЋАЊА НА УБИЈЕНОГ МЛАДИЋА СТЕФАНА ФИЛИЋА:Рок за радове продужен до 1. октобра

FOTO: Privatna arhiva

Tema ovogodišnjeg konkursa je „Portret života tog“, a konkurs je podeljen u dve kategorije: dokumentarni film do 5 minuta i dokumentarno-igrani film do 10 minuta. Za obe kategorije predviđene su vredne nagrade, a posebna nagrada dodeljuje se najboljem mentoru za podršku učenicima autorima poslatih filmova.

Svečana dodela nagrada biće održana 15. oktobra u sali Centra za kulturu „Masuka“ u Velikoj Plani.

Stefan  Filić bio je talentovani momak koji se, između ostalog, bavio i snimanjem kratkih filmov. Na smrt je pretučen od strane huligana ispred jedne diskoteke u Velikoj Plani. U znak sećanja, njegovi školski drugovi i EUŠ „Vuk Karadžić“,  pokrenuli su filmski festival koji je za  četiri godine okupio veliki broj mladih autora iz cele Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU