"PUNA ŠKOLA ĐAKA" I U VRAĆEVŠNICI: Ministarstvo prosvete finansira energetsku sanaciju nadomak Gornjeg Milanovca

V. ILIĆ

23. 08. 2024. u 14:52

RENOVIRANjE OŠ "Desanka Maksimović" u Vraćevšnici, u čije poboljšanje energetske efikasnosti je Ministarstvo prosvete investiralo ogromna sredstva, dokazuje da Vlada Srbije i ovdašnja lokalna samouprava brinu o tome da svaka škola, kako na gradskom, tako i na seoskom području, ima adekvatne uslove za boravak i učenje - istakao je prvi čovek Gornjeg Milanovca, Dejan Kovačević, tokom posete neimarima.

ПУНА ШКОЛА ЂАКА И У ВРАЋЕВШНИЦИ: Министарство просвете финансира енергетску санацију надомак Горњег Милановца

Foto OU GM

Kaže i da je od direktorke pomenute obrazovne ustanove dobio podatak da u septembru ovde na nastavu kreće 65 učenika, uz sedmoro mališana koji će započeti predškolski pripremni program...

- To znači da škola u Vraćevšnici nastavlja da živi, pa se posebno radujem kada smo u prilici da ulažemo u institucije koje imaju perspektivu. Zato se nećemo zaustaviti na energetskoj sanaciji i uređenju unutrašnjosti objekta, prvenstveno hodnika, već za dogodine planiramo svobuhvatnije radove, za koje već imamo najave da će ih pomenuto Ministarstvo takođe podržati... Što se tiče ostalih objekata ovoga tipa, prijavljivaćemo se i na konkurse ostalih Vladinih resora - poručio je Kovačević.

Imajući u vidu stalne migracije stanovništva, iz seoskih u gradska područja, raduje činjenica da u ruralnim delovima ima sve više mališana.

- Školu u Vraćevšnici pohađaju deca iz nekoliko okolnih sela, među kojima su Ljuljaci, Lipovac, Gornja i Donja Vrbava. Pritom, naše izdvojeno odeljenje u Donjoj Vrbavi ima samo četiri učenika, ali od jeseni u pripremni predškolski program kreće još troje. Generalno, zadovoljni smo odzivom đaka u seoskim školama, posebno u malim, izdvojenim odeljenjima, kao što su ona u Crnući, Vrbavi, Majdanu i Svračkovcima - objašnjava Emina Đurić, direktorka OŠ "Desanka Maksimović".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje