NOVI MAMOGRAF U DOMU ZDRAVLJA U SEČNJU: Nastavlja se briga o zdravlju žena

B. G.

22. 08. 2024. u 15:10

POKRAJINSKI sekretarijat za zdravstvo opredelio je sredstva u iznosu 17,4 miliona dinara za projekat Doma zdravlja u Sečnju kod Zrenjanina, za opremanje ustanove savremenim aparatom za mamografiju.   

НОВИ МАМОГРАФ У ДОМУ ЗДРАВЉА У СЕЧЊУ: Наставља се брига о здрављу жена

S, Mladenovski

Poražavajuća statistika o zdravlju žena na osnovu obavljenih preventivnih mamografskih pregleda iz nekoliko prethodnih godina, postavila je nabavku mamografa na listu visokih prioriteta, a Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo je to prepoznao i podržao Dom zdravlja u Sečnju, u preventivnoj borbi za zdravlje populacije žena, a u narednih nekoliko meseci sprovešće se postupak javne nabavke, instalacije i licenciranja uređaja.

- Biće ovo nova prilika da se uz ozbiljan zdravstveno-vaspitni rad sa ženskom populacijom, počev od školskih dana, unapredi odgovoran pristup preventivnoj brizi o sopstvenom zdravlju, a samim tim očuva i unapredi zdravlje i kvalitet života populacije žena u našoj opštini i u okruženju - istakla je dr Jasmina Šešlija, v. d. direktora Doma zdravlja u Sečnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

HLADNA ZIMA SA PUNO SNEGA, EVO KOLIKO ĆE PADATI U BEOGRADU: Meteorolozi izneli prognoze, da li stiže polarni vrtlog?

METEOROLOŠKI sajt "Severe Weather Europe" (SWE) nedavno je pisao kako se nešto čudno dešava sa polarnim vrtlogom, a promene koje se na njemu dešavaju uticaće na predstojeću zimu u Srbiji. Po tome, zima bi na Balkanu, pa tako i u Srbiji, trebala da bude slaba. Međutim, sa druge strane, naši meteorolozi imaju različita predviđanja za zimski period, pa tako jedan naš profesor smatra da ćemo ove zime imati puno snega i da će zima biti hladnija nego za poslednjih 10 godina!

22. 08. 2024. u 09:01

Komentari (0)

NEVEROVATNA NENORMALNOST U AFERI JANIK SINER! Čuveni teniser ukazuje na potpuno ludilo u doping slučaju najbolje rangiranog tenisera sveta