SRBIJA PREPOZNAJE ZNAČAJ VEŠTAČKE INTELIGENCIJE: Jelena Begović i Maja Gojković razgovarale o razvo

Z. G.

23. 08. 2024. u 14:49

MINISTARKA nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković razgovarale su danas u Novom Sadu o razvoju novih tehnologija u Srbiji i tom prilikom istakle da su novosadski Institut BioSens i Institut za veštačku inteligenciju trenutno dva najvažnija instituta u našoj zemlji i dobri primeri prepoznavanja novih tehnologija i ulaganja u njih.

СРБИЈА ПРЕПОЗНАЈЕ ЗНАЧАЈ ВЕШТАЧКЕ ИНТЕЛИГЕНЦИЈЕ:  Јелена Беговић и  Маја Гојковић разговарале о разво

Pres služba Pokrajinske vlade

Kako je navedeno u saopštenju, ministarka Begović je naglasila da Srbija ozbiljno shvata potencijale tehnologije i prepoznaje značaj veštačke inteligencije.

Gojkovićeva je ukazala na to da je oslanjanje na nauku prioritet u radu Pokrajinske vlade, kao i Vlade Republike Srbije i navela da je Vojvodina naročito zainteresovana za razvoj nauke i inovativnih načina rešavanja problema u oblasti poljoprivrede, s obzirom na velike klimatske promene u svetu.

Novi Sad i Vojvodina su razvojni centar informacionih tehnologija ne samo u našoj zemlji već i u regionu, ocenjeno je na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi.

Sagovornice su posetile Institut BioSens, Naučno-tehnološki park Novi Sad i Institut za veštačku inteligenciju, gde su održale radni sastanak sa rukovodstvima tih institucija o realizaciji projekata koji su u toku kao i planovima za naredni period.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje