NA DASCI OD BOGOJEVA DO NOVOG SADA: LJubitelji veslanja za vikend „plove“ 111 kilometara

Lj.P.

23. 08. 2024. u 15:30

LjUBITELjI veslanja na dasci, za predstojeći vikend imaće priliku da učestvuju u regati Dunavski SUP kros 111, a veslaće se na dasci od Bogojeva do Novog Sada.

НА ДАСЦИ ОД БОГОЈЕВА ДО НОВОГ САДА: Љубитељи веслања за викенд „плове“ 111 километара

foto: sajt Udruženja SUP NS 1255

Učešće je, prema rečima Dejana Beukovića, člana Udruženja „SUP NS 1255“, prijavilo između 20 i 25 veslača, a okupljanje je u petak u Bogojevu. U subotu kreće regata od Bogojeva do Novog Sela, gde će se napraviti pauza i prenoćiti, a zatim se u nedelju vesla od Novog Sela do Bačke Palanke, a završetak je istog dana na novosadskom Štrandu u popodnevnim satima.

Objašnjavajući šta je neophodno od opreme poneti na ovu regatu dugu 111 kilometara, Beuković navodi da se obavezno ponese zaštita od sunca i komaraca, čeona lampa i šator, a bezbednosni prsluci su neophodni.

- Ove godine vodostaj je nizak, što nama veslačima ide naruku, jer se pojavljuju peščani sprudovi, a s druge strane samim tim i brzina Dunava se menja – kaže Beuković. - Bitno je iskustvo u veslanju, i mogu da učestvuju oni koji imaju najmanje 30-50 kilometara izveslano u jednom danu. Učesnici preispituju svoje mogućnosti, i što je najvažnije, svi su na kraju zadovoljni.

Objašnjavajući zbog čega udruženje u svom nazivu ima broj 1255, Beuković objašnjava da je to zapravo oznaka Dunava od ušća do Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA PREDLOG ORBANA: Vučić dobio najviše mađarsko priznanje