KRUŠEVLJANI SLAVILI: Završen prvi basket-turnir „Paraćin 2024“ (FOTO)

Z. R.

26. 08. 2024. u 13:12

NA NOVOM terenu kod MZ Gloždak u Paraćinu završen je dvodnevni turnir u basketu 3X3 organizovan u čast završetka obnove terena i preminule paraćinske košarkaške legende i bivšeg predsednika KK „Paraćin“ Dušana Stojanovića.

КРУШЕВЉАНИ СЛАВИЛИ: Завршен први баскет-турнир „Параћин 2024“ (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

Pobedničku titulu osvojila je ekipa iz Kruševca „Inat studio“. Oni su u finalu dva puta savladali basketaše iz Niša, prvo sa 20:18, a potom sa 21:18, i to bez jednog igrača koji je povredio koleno.

Treće mesto pripalo je Paraćincima, odnosno ekipi „M tim“, koji su savladali Kragujevčane sa 21:14. Trećeplasirana ekipa nagrađena je sa 20.000 dinara, druga je dobila 30.000, dok su pobednici iz Kruševca dobili glavnu nagradu u vrednosti od 80.000.

Kraj ovog terena koji je poneo ime preminulog Dušana Stojanovića, svečano je,inače, pre početka takmičenja postavljena njegova spomen-ploča. Stojanović je bio i glavni inicijator izgradnje košarkaškog terena u paraćinskom naselju Gloždak.

Basket-turnir su organizovali KK „Paraćin“ i Sportski savez te opštine, uz podršku lokalne samouprave i Košarkaškog saveza centralne Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Uštedite do 500 evra na vašem sledećem putovanju uz Kontiki!