PROSLAVA ZA SVAČIJI UKUS: Subotičani, od 31. avgusta do 2. septembra, brojnim programima obeležavaju dan grada

J. L.

27. 08. 2024. u 18:00

SVEČANOM sednicom Skupštine grada - tokom koje će biti uručena priznanja "Počasni građanin" i "Pro urbe" - te bogatim kulturnim i zabavnim programom, Subotica će od 29. avgusta do 2. septembra proslaviti Dan grada.

ПРОСЛАВА ЗА СВАЧИЈИ УКУС: Суботичани, од 31. августа до 2. септембра, бројним програмима обележавају дан града

foto:J.L.

- Pored pozorišnih predstva na srpskom i mađarskom jeziku, sugrađani i gosti moći će da uživaju i u izložbama, te razgovorima sa umetnicima u Gradskom muzeju, Savremenoj galeriji, Gradska biblioteka i Art bioskop "Aleksandar Lifka". Fondacija "Danilo Kiš" i Sinagoga obradovaće nas nastupom Subotičkog duvačkog orkestra, Muzičkim danom i koncertom filmske muzike - najavljuje Jasmina Stevanović, čelnica Sekretarijata za društvene delatnosti.

Učesnici već započetog Šestog kampa srpskih pravoslavnih pojaca nastupiće u Velikoj većnici, a posle njih na scenu izlazi nacionalni ansambl "Venac" iz Prištine, sa privremenim sedištem u Gračanici. Kolorit naše južne pokrajine biće predstavljen i ispred Gradske kuće, radovima sa ovogodišnje likovne kolonije "Vidovdan". Subotički simfonijski orkestar radno će obeležiti prvu deceniju postojanja, a - pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića - publici će se predstaviti i hor "Propodobni Rafailo Banatski", sa solistkinjama Draganom Radaković i Ljubicom Vraneš. Planiran je i koncert ovdašnjeg tamburaškog ansambla "Ravnica", a na sam Dan grada, 1. septembra, koncert na trgu održaće i Jelena Karleuša.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Sirski - Plan Kijeva nije uspeo; Oslobođeni Kalinovo i Orlovka; Krvave borebe kod Kurska (VIDEO/FOTO)