NA NOVIM I STARIM LOKACIJAMA: Jubilarni "2114 Film fest" na Novom naselju u Novom Sadu od 29. avgusta do 1. septembra

Lj.P.

27. 08. 2024. u 13:47

JUBILARNI deseti "21114 Film fest" održaće se od 29. avgusta do 1. septembra na nekoliko novih i starih lokacija na otvorenom, na novosadskom Novom naselju u ulicama Bate brkića i Braće Dronjak.

НА НОВИМ И СТАРИМ ЛОКАЦИЈАМА: Јубиларни 2114 Филм фест на Новом насељу у Новом Саду од 29. августа до 1. септембра

FOTO: Novo kulturno naselje

"Bioskop kod Ike", glavni i najveći bioskop nazvan po renomiranom filmskom radniku Iliji Iki Bašiću koji je živeo na Novom naselju, nalazi se prekoputa Gerontološkog centra, a pored ovog su još dva  i to kod "Teodorin bioskop" sa selekcijama internacionalnog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma i "Bioskop 2025", simboličnog naziva gde će biti projektovani drugačiji filmski formati.

FOTO: Novo kulturno naselje

Filmske projekcije i propratni programi održaće se i u novonaseljskom neformalnom parkiću "Među brezama" u Ulici bate Brkića 24 sa dvorišne strane.

Pored već poznatih selekcija, ovogodišnje izdanje festivala donosi i nove poput programa i bioskopa nastalih u kokreaciji komšija i organizatora konkursa "Napravi svoj bioskop". Takmičarska selekcija kratkih regionalnih filmova "Zlatni čep" ove godine donosi 12 najboljih filmova odabranih na konkursu.

U "Bioskopu kod Ike" televizijski reditelji Srđan Ilić i Tibor Vajda biće domaćini projekciji filma Srđana Ilića "Portret bez rama" posvećenog Iki. Nakon projekcije, domaćini će razgovarati i Okinom liku i delu.

FOTO: Novo kulturno naselje


Internacionalna, dokumentarna, animirana i eksperimentalna filmska selekcija prikazaće kratkometražne filmove iz celog sveta, a publika će imati priliku da sagleda današnju globalnu situaciju kroz oči autora sa različitih meridijana. Selektroi ovih filmova su umetnici i članovi organizacije Novo kulturno naselje Siniša Tucić, Rastko Zekić, Dejan Ilić i Marko Jozić.

FOTO: Novo kulturno naselje

Poslednjeg festivalskog dana,  "Na Teodorinom bioskopu", Novo kultubno naselje će premijerno prikazati i film iz svoje produkcije  "Komšije 3", omladinski film. Ulaz na sve projekcije je besplatan, a više informacija se može pronaći na društvenim mrežama organizacije www.facebook.com/novokulturnonaselje
www.instagram.com/novokulturnonaselje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRPSKA NARKO-TENISERKA: Sa maloletnikom švercovala 8,5 kilograma marihuane, a sada je na suđenju saznala sudbinu