SVE POHVALE SLOBODNOJ ZONI U SUBOTICI Istinski pokretač privrednog razvoja

J. L.

01. 09. 2024. u 15:22

PROMET koji je lane premašio 1,2 milijarde evra i 12 kompanija koje u njoj posluju svrstale su Slobodnu zonu u Subotici među pokretače vojvođanske i srpske privrede.

СВЕ ПОХВАЛЕ СЛОБОДНОЈ ЗОНИ У СУБОТИЦИ   Истински покретач привредног развоја

foto:J.L.

- Zbog toga, ali i spoja privrede, nauke i obrazovanja, što je primer dobre prakse za čivatu zemlju, uvek će moći da računa na našu svesrdnu podršku - poručila je tokom radne posete Sandra Božić, potpredsednica Pokrajinske vlade.

Uz podsećanje da jedan od simbola Subotice posluje u okviru privredne zone "Mali Bajmok" i upošljava oko 6.500 radnika, gradonačelnik Stevan Bakić posebno je istao činjenicu da je - od ukupnih 7,7 milijardi evra koje ostvaruje svih 15 slobodnih zona u Srbiji - subotička sama ostvarila 1,29 milijardi evra.

- Lane je više od 690 miliona ostvareno neposredno u proizvodnji, a 112 miliona evra kroz promet usluga, što pokazuje da smo u našim strateškim dokumentima razvoja vizionarski definisali povezivanje sa lokalnom privredom. Zato planiramo izgradnju proizvodno-skladišnog objekta, projekat naučno-tehnološkog parka, kao i unapređenje naših usluga kroz proces ISO standardizacije - najavljuje Saša Gravorac, direktor Slobodne zone u Subotici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNO! Novak Đoković ovo nije doživeo sedam godina