MUŠKARCI PONOSNI NA BRKOVE, A DEVOJKE NA PLETENICE: U Kaleniću održan 54. Sabor prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

01. 09. 2024. u 18:48

Naj-brk ovogodišnjeg 54. sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“, koji je danas održan u porti manastira Kalenić, je Zoran Lazarević iz Niša, koji je odnegovao brkove duge dva metra.

МУШКАРЦИ ПОНОСНИ НА БРКОВЕ, А ДЕВОЈКЕ НА ПЛЕТЕНИЦЕ: У Каленићу одржан 54. Сабор прођох Левач, прођох Шумадију“ (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Za najlepšu saboricu proglašena je Neda Razić iz Kragujevca.

Najdužu pletenicu u kategoriji devojčica do 7 godina imala je Dragana Stojanović (4) iz Gornje Sabante kod Kragujevca, u kategoriji do 15 godina najduža, 162 santimetara, bila je kika Darije Jovančević (13) iz Vrnjačke Banje, a među starijima pobedu je odnela Milena Lukić (35) iz Jagodine s pletenicom od 145 santimetara.

Najlepšu mušku narodnu nošnju nosio je Nikola Cvetković, a najlepšu žensku narodnu nošnju Snežana Đurić, oboje iz Kragujevca.

Prvo u takmičenju zdravičara pripalo je desetogodišnjem Dimitriju Jovanoviću.

Povelja „Brativoje Marković“, nazvana po utemeljivaču sabora, dodeljena je Udruženju građana „Levač 2021“ iz Kragujevca, a u kategoriji pojedinaca Miroslavu Kneževiću, preduzetniku iz Loćike.

Na saboru su dodeljene nagrade i za najlepša dvorišta. U pojeidnačnoj konkurenciji pobedilo je dvorište Marije Lukić iz Rabenovca, a među školskim dvorištima za najlepše je proglašeno dvorište OŠ „Dušan Popović“ u Dragovu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CIGARE PALIM JEDNU ZA DRUGOM Mira Banjac ima 94 godine, a ovo je tajna njene dugovečnosti