DONACIJA IT OPREME ŠKOLI U DONJEM CRNATOVU: Ministar Ristić uručio računare, prateću opremu i knjige za školsku biblioteku

V.C.

02. 09. 2024. u 17:07

MINISTAR informisanja i telekomunikacija Dejan Ristić posetio je prvog dana nove školske godine Osnovnu školu "Toplički heroji" u Donjem Crnatovu, Opština Žitorađa, i uručio vrednu donaciju IT opreme.

ДОНАЦИЈА ИТ ОПРЕМЕ ШКОЛИ У ДОЊЕМ ЦРНАТОВУ: Министар Ристић уручио рачунаре, пратећу опрему и књиге за школску библиотеку

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

On je obišao Kabinet za informatiku, koji je u potpunosti opremljen najsavremenijim stabilnim računarima i pratećom opremom. Obišao je i školsku biblioteku za koju je resor na čijem je čelu, na molbu učenika i nastavnika, realizovalo akciju prikupljanja novih knjiga radi popune fonda biblioteke i prikupilo više stotina novih knjiga (školska lektira i dečja književnost), kao i nove geografske karte.

- Zahvalan sam na ukazanoj prilici da na početku školske godine budem sa učenicima i njihovim nastavnicima OŠ "Toplički heroji", u selu Donje Crnatovo. Srećan sam i zato što je Ministarstvo bilo u mogućnosti da pruži konkretnu podršku i ovim činom da doprinos unapređenju uslova školovanja dece u nedovoljno razvijenim jedinicama lokalne samouprave. I u narednom periodu ćemo, zajedno sa partnerima, nastaviti sa sličnim inicijativama. Posebno želim da naglasim prvorazredni značaj obrazovanja i potrebu da svi zajedno još odlučnije nastavimo da stvaramo zajednicu znanja koju će činiti obrazovani i odgovorni mladi ljudi - izjavio je Ristić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRAMOTA! Huligani povredili Mrkelu, Drkušić zbog petarde morao ranije da završi meč u Milanovcu (FOTO/VIDEO)