DA I DALJE BEZBRIŽNO ODRASTAJU: Mališani Šapca i Loznice krenuli u predškolske vode

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

02. 09. 2024. u 18:29

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić sa saradnicima obišao je novootvoreni vrtić "Maslačak” na Letnjikovcu i tom prilikom poželeo dobrodošlicu mališanima, a njihovim vaspitačima uspešan početak rada u ovom objektu koji je danas počeo sa radom.

ДА И ДАЉЕ БЕЗБРИЖНО ОДРАСТАЈУ: Малишани Шапца и Лознице кренули у предшколске воде

foto v mitrić

Vrtić je kompletno i savremeno opremljen novim nameštajem i didaktičkim sredstvima i u njemu će boraviti oko 200 mališana od jaslenog do vrtićkog uzrasta.

- U izgradnju ovog vrtića uložili smo 130 miliona dinara, i zaista smo se trudili da 188 mališana, koliko boravi ovde, sačeka savremeno i kompletno opremljen prostor uz najbolje moguće uslove za njihovo odrastanje, igru i učenje. Ovo je velika stvar, jer ovaj vrtić predstavlja deci drugi dom u kom će sigurno i bezbrižno odrastati, ali i formirati temelje svog obrazovanja, socijalnih veština i kreativnosti - rekao je Pajić i poručio da će nastaviti da vode odgovornu politiku predškolskog obrazovanja i vaspitanja na dobrobit dece i njihovih roditelja.

"Maslačak” je treći objekat u ovom delu grada, pored vrtića "Veverica” i "Đurđevak”. Raspolaže sa osam soba, u kom su deca raspoređena u osam grupa, šest jaslenih (deca mlađa od tri godine) i dve celodnevnog boravka.

- Trudimo se da izađemo svim roditeljima koji su konkurisali za upis dece u predškolsku ustanovu. Nudimo im različite oblike rada, celodnevni i poludnevni boravak, da bismo mogli svu decu da primimo, tako da kod nas liste čekanja ne postoje. Predškolska ustanova ima 20 objekata, dva u prigradskim naseljima i jedno na seoskom području, što je specifično u odnosu na ostale opštine, jer je retkost da postoji celodnevni boravak jaslene grupe na seoskom području - istakao je direktor Predškolske ustanove "Naše dete” Vladimir Rabrenović.

Svečano je bilo i u lozničkim vrtićima. Prvi put u predškolsko pošao je Kosta Maksić iz Loznice, čiji su majka Verica, otac Veljko, baka Smiljana i deda Željko rekli da su presrećni, a još više ih raduje sreća njihovog čeda koja je bila očita.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVI DETALJI O BEOGRADU NE POSTOJE NI NA GUGLU