RADOVI VREDNI 17.9 MILIONA: Saniranje velikog klizišta

N. J.

03. 09. 2024. u 11:33

U Ulici Alekse Šantića u Užicu počeli su radovi na sanaciji klizišta, koje se pojavilo prošle godine na deonici kojom prolazi deo magistralnog gasovoda.

РАДОВИ ВРЕДНИ 17.9 МИЛИОНА: Санирање великог клизишта

Grad Užice

Radove vredne 17,8 miliona dinara izvodi firma „DNB konsalting“ i prema utvrđenim rokovima biće završeni početkom oktobra.

Obezbeđeno je da tokom radova niko od potrošača ne ostane bez gasa, a to je uz neposrednu pretnju od klizišta, bilo najveće strahovanje žitelja ove ulice.

- Deo magistralnog gasovoda u toku prethodne godine je obezbeđen, a posle svih neophodnih procedura, juče su počeli radovi na sanaciji klizišta. Kako se lokacija nalazi u neposrednoj blizini dalekovoda, bilo je neophodno uraditi elaborat na koji je dalo saglasnost preduzeće “Elektromreža Srbije” (EMS), takođe ovo je magistralni gasovod kojim upravlja JP “Srbijagas”, pa je bilo neophodno dobiti i njihovu saglasnost – naglasio je Miloš Milivojević direktor JP “Užice razvoj”.

Radovi na sanaciji klizišta iziskuju izradu 32 šipa u njihovo postavljanje u dva reda, kao i gredu na koju će biti vraćen deo gasovoda. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

GLADNI I ŽEDNI PREVOZILI PET TONA KOKAINA: Detalji optužnice u Beogradu protiv 20 pripadnika Balkanskog kartela