OZVANIČENA SARADNJA NOVOG SADA I KLIVLENDA: Američki grad 27. po redu na novosadskoj pobratimskoj listi

Z. G.

03. 09. 2024. u 15:21

SPORAZUM o uspostavljanju saradnje između Novog Sada i Klivlenda potpisan je u Gradskoj kući u tom američkom gradu, saopšteno je danas iz Kabineta novosadskog gradonačelnika Milana Đurića.

ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА НОВОГ САДА И КЛИВЛЕНДА: Амерички град 27. по реду на новосадској побратимској листи

Pres služba Grada Novog Sada

Taj najviši pravni akt kojim se regulišu odnosi gradova i opština u Srbiji sa gradovima u svetu potpisali su gradonačelnik Klivlenda Džastin Bib i otpravnik poslova Ambasade Srbije u Vašingtonu Vladimir Marić, u ime gradonačelnika Đurića.

Saradnja između gradova, kako je navedeno u saopštenju, uspostavljena je posredobanjem ambasadora Srbije u SAD Marka Đurića, imajući u vidu da Novi Sad i Klivlend imaju približno jednak broj stanovnika i predstavljaju administrativne, privredne, obrazovne i kulturne centre svojih regija.

Sporazum predviđa saradnju u javnom prevozu, informacionim tehnologijama, privredi, turizmu i bankarskom sektoru. Obuhvećeni su takođe i obrazovanje, zdravstvo, promovisanje ljudskih prava i socijalne pravde a podstiče i zajedničko zalaganje za očuvanje javnog reda, mira i bezbednosti.

Klivlend, koji pripada Saveznoj državi Ohaju, jeste 27. po redu grad pobratim Novog Sada. Prema rečima gradonačelnika Đurića, naš grad će nastaviti da razvija međunarodnu saradnju i da širi mrežu gradova prijatelja, jer stremi da bude otvorena sredina sa dobrim životnim standardom.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZA MENE JE ĐOKOVIĆ RIVAL: Tenisko čudo iz Srbije šokiralo javnost