VATRU GASI I HELIKOPTER: Požar na planini Troglav kod Kraljeva i dalje aktivan (FOTO)

G. ĆIROVIĆ

04. 09. 2024. u 14:35

Posle sedmodnevne žestoke borbe vatrogasaca sa vatrenom stihijom, strmim i nepristupačnim terenom i snažnim vetrom na planini Troglav kod Kraljeva, poviše Bogutovca u Ibarskoj klisuri, u gašenje šumskog požara uključio se i helikopter MUP-a Srbije.

ВАТРУ ГАСИ И ХЕЛИКОПТЕР: Пожар на планини Троглав код Краљева и даље активан (ФОТО)

G.Šljivić

Zahvaljujući ogromnim naporima i angažovanju pripadnika vatrogasno-spasilačkih jedinica, radnika „Srbijašuma“ i lokalnog DVD, spasen je veliki deo planinskog šumovitog kompleksa, ali je intervencija iz vazduha neophodna jer je zabačenim delovima požarišta nemoguć prilaz sa zemlje.

G.Šljivić

 

- Tokom noći je odrađen lavovski deo posla i požar je u većem delu pod kontrolom. Očekujemo da će uključivanjem helikoptera u gašenje biti i potpuno lokalizovan. Privremeni vodozahvat postavljen je u blizini, u Bogutovcu, kako bi intervali između dejstva helikoptera bili što kraći, a gašenje efikasnije – u najkraćem raportiraju vatrogasci sa terena.

G.Šljivić

 

Požar na Troglavu, podesećamo, krajem prošle nedelje zahvatio je površinu veću od 50 hektara pod mešovitom šumom, niskim rastinjem i suvom travom na veoma nepristupačnom terenu.

G.Šljivić

 

Istovremeno, vatrogasci-spasioci iz Kraljeva i okoline minulih dana bili su angažovani i na gašenju vatrene stihije na Žaračkoj planini u ušćanskom kraju, kao i u ataru sela Petropolje gde su požari uspešno likvidirani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RODŽER FEDERER GRMI NA ATP ZBOG JANIKA SINERA! Ovaj skandal mora da se ispita!