NARANDŽASTI KARAVAN KRENUO IZ KIKINDE“: Maskirana deca pozivaju goste na „Dane ludaje“ (Foto)

R. Š.

05. 09. 2024. u 15:20

Deca iz Predškolske ustanove „Dragoljub Udicki“ i ove će godine promovisati manifestaciju „Dani ludaje“ u većim gradovima i pozvati goste da dođu u Kikindu od 19. do 22. septembra da uživaju u ovoj velikoj fešti.

НАРАНЏАСТИ КАРАВАН КРЕНУО ИЗ КИКИНДЕ“: Маскирана деца позивају госте на „Дане лудаје“ (Фото)

Foto: Grad Kikinda

Narandžasti karavan malih Kikinđana danas je bio u Zrenjaninu i Novom Sadu, gde su maskirani predškolci iz vrtića „Leptirić“ pesmom i igrom predstavili najveće gradsko slavlje posvećeno bundevi, odnosno ludaji. Povorka mališana u kostimima jeseni počastila je građane Zrenjanina i Novog Sada čuvenom slatkom pitom bundevarom i pozvala ih da dođu na „Dane ludaje“. Predviđeno je da karavan predškolaca iz Kikinde poseti i Sombor, Suboticu, Beograd i Temišvar.

Manifestacija će trajati četiri dana, od četvrtka do nedelje, od 19. do 22. septembra. Glavni događaj je u subotu kada se takmiče proizvođači najtežih i najdužih tikava. Svakog dana kikindski trg i pešačka zona postaju jedinstvena gostinska soba za brojne goste i turiste. Svako veče u centru grada biće priređeni koncerti, besplatni za publiku. U četvrtak uveče sugrađanima će se predstaviti violinistkinja Stefanija Udicki i operski pevač Vladimir Jakšić. U petak je koncert Jelene Karleuše, a u subotu Ane Bekute i Nikole Rokvića. U nedelju će svirati „Neverne beba i AC/DC tribute band“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUTIN OTKRIO KO JE RUSIMA FAVORIT NA AMERIČKIM IZBORIMA: Ako se tako zarazno smeje...