NOVI MOSTOVI GLAVNA TEMA: Delegacija iz Švajcarske posetila Paraćin (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

07. 09. 2024. u 15:57

KAKO teče realizacija projekta radi zaštite Paraćina od velikih voda Crnice i smanjenja rizika od poplava, čiji je donator Vlada Švajcarske preko organizacije SEKO, predstavnici donatora uverili su se lično tokom posete Paraćinu.

НОВИ МОСТОВИ ГЛАВНА ТЕМА: Делегација из Швајцарске посетила Параћин (ФОТО)

Foto: Opština Paraćin

Osim delegaciji Švajcarske, Paraćin je bio još domaćin predstavnicima Ministarstva za javna ulaganja i grada Užice, gde se takođe realizuje projekat čiji je donator Švajcarska konfederacija.

Za zvanice je najpre organizovan sastanak kod predsednika opštine Paraćin Vladimira Milićevića, gde je tema razgovora bio pomenuti projekat. U zgradi Regionalnog inovacionog startap centra gosti su potom pogledali video-prezentaciju o poplavi 2014. godina koja je nanela ogromnu materijalnu štetu gradu na Crnici i Paraćincima.

Foto: Opština Paraćin

Radni sastanak u RISC-u

Takođe je održan radni sastanak Upravnog odbora o ovom projektu, a domaćini su sa gostima obišli i izgrađene nove mostove – četiri pešačka i jedan drumski, kao i aktuelno gradilište mosta u glavnoj paraćinskoj ulici, gde radovi uveliko teku.

Barbara Jagin, menadžerka programa SEKO iz Sektora za finansiranje infrastrukture, kazala je da je izuzetno zadovoljna time kako se radovi na ovom projektu odvijaju, a svi manji tehnički problemi se uspešno prevazilaze u hodu.

Foto: Opština Paraćin

Obilazak mostova

Saša Ružić, koordinator izgradnje mostova u Paraćinu, iskoristio je priliku da još jednom zahvali Švajcarcima na velikoj donaciji od preko sedam miliona evra, kao i Ministarstvu za javna ulaganja, što je sve omogućilo da Paraćin bude bezbedan kad su poplave u pitanju, jedan od najbezbednijih gradova ne samo u Srbiji već i u regionu.

Ružić je najavio da se završetak mosta u centru Paraćina u Ulici kralja Petra Prvog očekuje uskoro, te da izgradnja poslednjeg, sedmog po redu mosta u okviru ovog  projekta, kod „Čokolenda“, treba da počne na proleće naredne godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT BAŠ NISKO PAO: Nekadašnji rival Novaka Đokovića i Ju-Es opena proživljava težak period