LESKOVČANI POZVANI NA PREVENTIVNE PREGLEDE: Nedelja je dan za proveru zdravstvenog stanja

I. M.

06. 09. 2024. u 20:27

Opšta bolnica i Dom zdravlja u Leskovcu najavili su da će u nedelju, od osam do 17 časova, vršiti preventivne preglede stanovništva, a u organizaciji Ministarstva zdravlja.

ЛЕСКОВЧАНИ ПОЗВАНИ НА ПРЕВЕНТИВНЕ ПРЕГЛЕДЕ: Недеља је дан за проверу здравственог стања

foto: I.Mitić

Ovoga puta organizuju se sistematski pregledi dece predškolskog i školskog uzrasta od strane pedijatara Dečijeg dispanzera Doma zdravlja i fizijatara Službe rehabilitacije Opšte bolnice.

Cilj je da se postigne što ranija dijagnostika svih eventualnih nepravilnosti u razvoju najmlađih i da se započnu blagovremene korekcije. Pregledi će se vršiti u prostorijama Doma zdravlja, u ambulanti Službe rehabilitacije, na drugom spratu, u sobama sa brojevima 234 i 238.

Odrasli će moći da obave laboratorisjki pregled kompletne krvne slike, da provere nivo šećera u krvi i da urade tumor markere, u prostorijama laboratorije Opšte bolnice.

Služba pneumoftiziologije ove zdravstvene ustanove obavljaće pulmološke preglede, kao i rendgenske snimke pluća, a u Službi radiologije Doma zdravlja moći će da se uradi ultrazvuk abdomena, kao i EKG pregledi i to u Preventivnom centru na drugom spratu, u sobi broj 126.

Zakazivanje pregleda nije potrebno, a moći će da se obave i bez zdravstvenog osiguranja, kao i bez uputa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Nećete verovati šta je Ju-Es open odlučio