LJUBAV, EMOCIJA, EROTIKA: Večne teme u novoj pesničkoj knjizi Biljane Stanisavljević (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 09. 2024. u 12:35

SPECIFIČNIM izvođenjem i kazivanjem stihova, pesnikinja i novinarka Biljana Stanisavljević, koja za sebe voli da kaže da živi na relaciji Paraćin-Beograd, predstavila je svoju najnoviju pesničku zbirku „Nepovratno sam otišla u polja“.

ЉУБАВ, ЕМОЦИЈА, ЕРОТИКА: Вечне теме у новој песничкој књизи Биљане Станисављевић (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U Kulturnom centru grada na Crnici za ovaj književni događaj vladalo je veliko interesovanje, a Biljana je pokazala i zbog čega su njene umetničke večeri uvek izuzetno posećene.

Pre toga je Nenad Jevtić, direktor KC, pročitao biografiju ove neobične „žene od pera“ koja piše još i pesme i priče za decu. Kad je o poeziji koja nije dečja reč, prvu pesničku knjigu ljubavne, erotske i misaone poezije „So i vetar“ objavila je 2007. godine, deset godina kasnije svetlo dana ugledala je  zbirka „Što me budi“, dok je najnovija poetska knjiga „Nepovratno sam otišla u polja“ njena treća knjiga te vrste.

Ljubav, prijateljstva, strasti i mnogo ličnog privatnog života Biljana je utkala u ovu poslednju knjigu, pokazavši da je tačna tvrdnja koju je iznela recenzentkinja, prof. i magistar filoloških nauka Zorica Ivanović, da Biljani u životu muškarac nije oslonac nego podrška...

Ovo poetsko ostvarenje nastajalo je u prethodnih sedam godina i sadrži četiri delova – ciklusa, sa ukupno 52 pesme. Sama pesnikinja je ocenila da je tematika ljubavna, erotska i u jednom delu knjige društveno angažovana, ali na kraju stiže, ipak, tako neophodno smirenje....

Emotivno veče proteklo je u specifičnom stilu Biljane Stanisavljević, uz kazivanje stihova i prigodnu muziku, te uz potvrdu da od ove umetnice i nadalje mogu da se očekuju književna dela ovakve ili slične tematike, prepuna emocija, ljubavi, čulnosti i njenog ličnog senzibiliteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTESNO Divna je umrla, a Karleuša ovo NIKAD VIŠE nije uradila: Kada smo je izneli iz kuće...