PARAĆINCI BRINU O ZDRAVLJU: Prepune čekaonice zdravstvenih ustanova danas (FOTO)

Z. R.

08. 09. 2024. u 16:53

AKCIJA preventivnih pregleda Ministarstva zdravlja odlično je prihvaćena u Paraćinu, o čemu govore prepune čekaonice obe zdravstvene ustanove tokom današnjeg dana.

ПАРАЋИНЦИ БРИНУ О ЗДРАВЉУ: Препуне чекаонице здравствених установа данас (ФОТО)

Foto: Z. Rašić

U Opštoj bolnici prijemni punkt je bio organizovan na Internom odeljenju, a do 17 sati pregledano je oko 150 pacijenata, što je prosečan broj i tokom prethodnih akcija organizovanih sa istom svrhom.

Najviše građana javljalo se internisti, dok je pulmoloških pregleda bilo manje, saznajemo od dr Snežane Zlatković. Svima je urađen EKG, dosta građana upućeno je na ultrazvuk, a laboratorijskim nalazima utvrđivana je visina tumor-markera CA 125 i CEA.

Građani su prihvatili preventivne preglede kao važan deo brige o zdravlju, rekla nam je Olga Mišić (68), koja je strpljivo čekala ispred ordinacije. Ona nema problem sa hroničnim bolestima, ali to rado proverava uvek kad može, pogotovu što se sve obavi brzo, bez uputa i zakazivanja.

Foto: Z. Rašić

I čekaonica Doma zdravlja danas je bila puna uglavnom starijih Paraćinaca koji su došli na osnovni pregled i analize. Na specijalističke dalje preglede upućivani su u slučaju potrebe, u saradnji sa Opštom bolnicom.

Roditelji su takođe mogli da provere stanje kičme i stopala svoje dece kod pedijatra, te da se konsultuju sa stručnjakom ukoliko smatraju da ima potrebe. Ipak, opšti je utisak da je savet lekara danas potražilo mnogo više starijih Paraćinaca nego mladih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KIRJOS NE PRESTAJE SA PROVOKACIJAMA: Australijanac udario na Sinera pred finale Ju-Es opena