LOKALNIM SAMOUPRAVAMA U VOJVODINI STIŽE NOVA PODRŠKA POKRAJINE: Za projekte u saobraćaju i vodosnabdevanju obezbeđeno 1,35 milijardi dinara

Z. G.

09. 09. 2024. u 14:29

UPRAVA za kapitalna ulaganja AP Vojvodine objavila je danas dva nova javna konkursa za finansiranje i sufinansiranje projekata u saobraćajnoj infrastrukturi i u vodosnabdevanju i zaštiti voda, za čije je ostvarivanje obezbeđen ukupni iznos od 1,35 milijardi dinara.

ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА У ВОЈВОДИНИ СТИЖЕ НОВА ПОДРШКА ПОКРАЈИНЕ: За пројекте у саобраћају и водоснабдевању обезбеђено 1,35 милијарди динара

Z. Grumić

Kako je navedeno u saopštenju, radi podrške lokalnim samoupravama u Vojvodini u realizaciji projekata koji doprinose razvoju i unapređenju saobraćajne infrastrukture obezbeđeno je 650 miliona dinara.

- Realizacijom projekata koji se odnose na izgradnju, rekonstrukciju, sanaciju i rehabilitaciju javnih puteva, uključujući i prateću infrastrukturu u javnoj svojini, poboljšava se bezbednost učesnika u saobraćaju, sigurnije odvijanje saobraćaja i doprinosi se boljoj lokalnoj i regionalnoj povezanosti – navode u toj upravi.

Za obezbeđenje stabilnog, sigurnog i dugoročnog snabdevanja vodom kao i upravljanja otpadnim vodama, zaštite voda i životne sredine uopšte, obezbeđen je ukupni iznos od 700 miliona dinara.

Sredstva koja se dodeljuju lokalnim samoupravama po javnom konkursu namenjena su za finansiranje i sufinansiranje projekata izgradnje, rekonstrukcije i sanacije vodovodne i kanalizacione mreže u javnoj svojini na teritoriji Vojvodine.

Javni konkursi za finansiranje i sufinansiranje projekata trajaće do 23. septembra 2024. godine, a detaljne informacije o objavljenim konkursima, načinu i rokovima prijave, mogu se pronaći na internet prezentacijama Uprave za kapitalna ulaganja Autonomne pokrajine Vojvodine (www.kapitalnaulaganja.vojvodina.gov.rs) i Pokrajinske vlade (http://www.vojvodina.gov.rs ).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OTIŠAO IZ PARTIZANA, PA OTVORIO DUŠU: Saldanja otkrio kako su ga pokrali u Srbiji