ĐACI ODABRALI, GRAD FINANSIRAO: Nastavljeno participativno budžetiranje u somborskim srednjim školama

J. L.

09. 09. 2024. u 17:11

Ni ove godine nije izostalo participativno budžetiranje u somborskim srednjim školama, gde su realizovani projekti koje su odabrali đaci i profesori.

ЂАЦИ ОДАБРАЛИ, ГРАД ФИНАНСИРАО: Настављено партиципативно буџетирање у сомборским средњим школама

foto: Grad Sombor

Srednja tehička škola je za ovu godinu nabavila novu CNC mašinu s kojom će u značajnijoj meri doprineti kvalitetnijoj praktičnoj nastavi učenika koji pohađaju smer za rad na ovim mašinama.

- Sombor jeprvi grad u Srbiji koji je pokrenuo projekat participativnog budžetiranja za srednje škole, a ovim projektima pružena je prilika đacima da budu uključeni u razvoj škole u kojoj su nastavili svoje obrazovanje - ističe Milan Stakić, zamenik gradonačelnika. - Učenici svih šest srednjih škola imali su priliku da po sopstvenim afinitetima izaberu projekte koji će se realizovati. Za ovu namenu, iz budžeta Grada je izdvojeno šest miliona dinara.

Zahvaljujući kontinuiranoj podršci i ulaganjima, đaci Srednje tehničke škole imaju bolje uslove za rad i obrazovanje.

-Zahvaljujući Gradu, omogućeno nam je da svake godine na osnovu odabira naših đaka, uradimo nešto novo u našoj školi, ili da nabavimo preko potrebnu opremu za rad. Prethodnih godina smo opremali elektrotehničke radionice, bravarsko zavarivačke i saobraćajne, a ove godine smo nabavili visokokvalitetnu CNC mašinu za mašinsku obradu. Na mašini će raditi preko 100 učenika svake godine čime će iskorišćenost mašine biti potpuna - ističe Suzana Vukićević, direktorka škole.

U Gimnaziji „Veljko Petrović“ Sombor, učenici su putem glasanja odabrali da se nastavi sa opremanjem učionica u školi, tako da su u ovoj godini opremljene tri učionice sa novim školskim nameštajem u vidu školskih klupa i stolica.

U Srednjoj poljoprivredeno – prehrambenoj školi je nabavljena računarska oprema, a Srednja medicinska škola „Dr Ružica Rip“ je opremila učionice sa klima uređajima sa sunčane strane zgrade. 

Kada je reč o opremanju Srednje ekonomske škole, nabavljena je oprema za kabinet za informatiku, dok je u Srednjoj školi „Sveti Sava“, opremljen kabinet za praktičnu nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TEMELJ ZA MEĐUSOBNO RAZUMEVANJE I MIR: Pismenost je osnovno ljudsko pravo, a ne privilegija