VESIĆ U ŠAPCU: Puteve neumorno grade

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

11. 09. 2024. u 07:49

MINISTAR saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture, Goran Vesić i gradonačelnik dr Aleksandar Pajić, obišli su radove na izgradnji 1,3 kilometra puta u naselju Jelenča u Šapcu.

ВЕСИЋ У ШАПЦУ: Путеве неуморно граде

foto V Mitrić

Ministar Vesić je rekao da je Šabac primer grada koji zaista dosta izdvaja za lokalne puteve i da je zadovoljan kada čuje koliko je ovde urađeno.

- Pored većih gradova Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, retko da je neka lokalna samouprava u Srbiji toliko uradila. I to govori koliko je ovde važno da se reši jedan od najvećih problema ljudi koji ovde žive. Ako gledate auto-puteve ili brze saobraćajnice, ovo jeste mala deonica ali za one koji ovde žive je najvažnija i najveća", kaže Vesić i naglašava da radove finansira Grad Šabac iz svog budžeta, te da je posebno ponosan na ovu lokalnu samoupravu koja je u poslednje tri godine uradila 140 kilometara lokalnih puteva, a ove godine 25 kilometara.

Ministar je najavio i da će deonica Slepčević - Badovinci biti završena sledeće godine, kao i da će se raditi polumost pored Pavlovića ćuprije, a konstatovao i da će ovaj deo Srbije biti potpuno premrežen dobrim putevima što će omogućiti razvoj turizma, lokalnih biznisa, kao i dolazak novih investicija.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić rekao je da je ministar Vesić rado viđen gost u Šapcu, gde je, kako kaže, bio mnogo puta, uvek nešto obećao i svoju datu reč ispunio.

- Ponosan sam što pored velikih državnih infrastrukturnih projekata koje su žila kucavica za celu Srbiju, brze saobraćajnice od Šapca do Loznice, rekonstrukcije puta Šabac-Tekeriš, brze saobraćajnice Slepčević-Badovinci i mi kao Grad mnogo ulažemo u obnavljanje lokalnih puteva. Ministar Vesić je i lično mogao da se uveri kako mi to radimo Pop Lukinoj ulici u Jelenči, gde smo rešili problem sa kojim su se građani suočavali decenijama.

- Zajedno pokazujemo koliko nam je bitno da svaki građanin živi dobro i ima podjednako dobre i kvalitetne puteve. Putevi znače život, a mi nastavljamo dalje - rekao je Pajić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVE VREDNE SAVETE NEĆETE NAĆI NI NA JEDNOM KURSU