SVETSKI DAN PRVE POMOĆI I KAMP: Šta sve priprema Crveni krst u Paraćinu

Z. R.

11. 09. 2024. u 14:52

POVODOM obeležavanja Svetskog dana prve pomoći, paraćinski Crveni krst, osim akcije dobrovoljnog davalašta krvi, priprema održavanje javnog časa prve pomoći.

СВЕТСКИ ДАН ПРВЕ ПОМОЋИ И КАМП: Шта све припрема Црвени крст у Параћину

Foto: CK Paraćin

Edukacija o  načinima na koji se sve može spasiti život namenjena je učenicima Osnovne škole „Radoje Domanović" i biće održana sutra, a akcenat će biti na saniranju sportskih povreda. Javni čas će početi u 10.55 časova na novom sportskom mini-pič terenu u dvorištu škole, a u slučaju kiše čas će biti organizovan u sali.

Miroslav Mitrović iz Crvenog krsta objašnjava da će  ovog vikenda biti organizovan i tradicionalni kamp za volontere i aktiviste Crvenog krsta u planinarskom domu na Grzi.

- Očekujemo i goste iz organizacija Crvenog krsta iz Trstenika, Boljevca, Ćićevca i Jagodine. Oni će se našim volonterima priključiti u radu, a planirana su predavanja iz različitih oblasti i programa Crvenog krsta dodaje Mitrović.

Tokom kampa biće održana i Skupština Omladinsko-terenske jedinice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

METEOROLOZI NAJAVLJUJU KATASTROFU ZA EVROPU: Stiže olujni ćelijski oblak koji upija kišu - ovde moguća čak tri metra snega